Oppskrifter på supper:

Tre raske, enkle og smakfulle supper som varmer

En god suppe er det beste botemiddelet mot kalde dager.

VARMENDE: I denne vietnamesiske suppen koker du kjøtt og grønnsaker i tallerkenen. Foto: Studio Dreyer Hensley / Matprat.no
VARMENDE: I denne vietnamesiske suppen koker du kjøtt og grønnsaker i tallerkenen. Foto: Studio Dreyer Hensley / Matprat.noVis mer

Vinter og kuldegrader har nok kommet for å bli en stund, men det er ingen grunn til å fryse.

Hvorfor ikke kickstarte uken med en god og sterk suppe - en av de beste måtene vi vet å jage bort vinterkulden på.

Og som en bonus: Suppemat er enkel og rask - og ikke minst rimelig mat.

Vil du gå for kjøttfri mandag, kan du enkelt gjøre de aller fleste supper vegetariske ved å kutte ut garnityr og bruke grønnsakskraft i stedet for kyllingkraft.

Tips: Lag dobbel porsjon og frys ned porsjonsvis, så har du enkle og raske middager til alle som er på farten og har dårlig tid før fritidsaktiviteter - eller du kan ta med på jobb og spise til lunch.

Spicy grønnsaksuppe

Denne nydelige grønnsaksuppa er litt hot, og varmer godt. Bønner gjør den mettende, og kutter du grønnsakene i litt grove biter får du litt å tygge på.

Gresskarsuppe med kokos og rød curry

Post-halloween bugner butikkene fortsatt av ulike gresskarvarianter. Andreas Viestads gresskarsuppe er aller enklest å lage om du har rester av bakt gresskar, men du kan fint lage den fra bunnen, da må du bare passe på å koke den litt lenger.

Vietnamesisk vårsuppe

Til tross for navnet, denne lette og lekre suppen er perfekt til kalde dager. Og så er den så enkel å lage! Ikke noe røring og tidtaking; det eneste du trenger å gjøre er å varme, kutte og helle.

Mens du koker opp kraften, kutter du grønnsaker, kjøtt og krydderurter og fordeler dem i tallerknene. Hell over rykende varm kraft, og la varmen gjøre kokejobben på bordet.

Ikke bare er det enkelt og raskt, du får også litt mer å tygge på.

Les også:

Gryterettene som varmer når vinden uler

Svineknoke: Klassisk, billig og perfekt på kalde dager

Tre herlige høstsupper