(Dagbladet): Pulvermat, insekter, chiapudding og quinoa.
Det kan fort bli litt høytflyvende når trendforskere uttaler seg om «hva vi skal spise til neste år». For la oss være ærlige: vi spiste kanskje ikke så fryktelig mye mer tang, sardiner og geitekjøtt i fjor enn året før?
- Vi hørte mye om dem men så ikke så mye til dem, sier Øyvind Hjelle, kokk og konsulent, til Dagbladet.
Det finnes selvsagt unntak som bekrefter regelen - den hawaiianske gatematen poké gikk fra trendrapporter til butikkhyller på ett år.
Vi har snakket med noen av de største aktørene i dagligvare-Norge for å høre hvilke mattrender som vil gjøre seg gjeldende i butikkhyllene i året som kommer, og bedt Hjelle se på hvilke han har tro på, og hvilke trender som kommer til å svømme inn i historien sammen med sardinene fra 2017.
Sunnhet og helse:
En av de største trendene vi ser, som definitivt har kommet for å bli, er helse og sunnhet.
- Det begynner å bli morsommere å spise sunt, og med det mener vi at sunne matvarer i dag inkluderer et større mangfold og ikke minst smakfulle produkter, sier Edel-Anita Westhagen, produktutviklingsdirektør i Orkla, til Dagbladet. - Smaken er alltid viktigst.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger