Sprøstekte søtpoteter lager du med et enkelt triks

Trikset forbløffer: Søtpotet har aldri vært så sprøtt

Glem ovnsbakte poteter, nå er det søtpotet-fries som gjelder

SPRØ SØTPOTET: Søtpotetfries er godt til det meste og er supergode å servere med hjemmelaget aioli. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Søtpoteter er blitt en populær grønnsak og salget har eksplodert de siste årene. Selv i den minste butikk langt ute på landet kan du kjøpe søtpoteter.

Det er ikke rart at vi elsker søtpoteten, for den er en allsidig grønnsak med den flotte oransje fargen og gode smaken. Søtpoteten er også næringsrik og mange anbefaler den også som barnemat.

Allsidig grønnsak

Søtpoteten er altså ikke en potet, men en grønnsak som finnes i mange varianter fra de helt store til mindre varianter og de er gjerne avlange på fasongen. Intensiteten på fargen kan også variere. Søtpotet har god holdbarhet og bør oppbevares tørt og kjølig.

Søtpoteten kan brukes både til middag og dessert. Den kan stekes, grilles, kokes, bakes og moses og brukes til suppe.

Utseende- og smaksmessig likner søtpotet mest på gulrot, og den blir søtere når den kokes eller stekes. Derfor er det lurt å tilsette sitronsaft samt salt og krydder hvis du skal bruke den til en middagsrett. Hvitløk er også godt følge til søtpoteten.

Hemmeligheten

Har du først fått smaken på ovnsstekte, sprø søtpoteter vil du bare ha mer. Hemmeligheten for å oppnå sprø søtpotetfries er at de må ligge i kaldt vann gjerne natten over og i minst 30 minutter. Vannet trekker stivelsen ut av potetene og da blir de lettere å få sprø ved steking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer