(Dagbladet): - Det er helt klart den beste måten å lage ribbe på.
Espen Vesterdal Larsen snakker om langsteking av ribbe. Han snakker seg raskt varm om hvorfor dette er den beste måten å lage ribbe på.
- Det er så enkelt! Du bruker nesten ikke tid på det, og dessuten har du full kontroll.
Oppskriften er hentet fra kokeboka Kok & stek som nylig vant Dagbladets kåring av årets kokebok.
Denne metoden har fem steg. Her er framgangsmåten:
1. Ha godt med salt og pepper på ribba. Du kan la den ligge slik i tre dager, eller bare gå videre.

2. Legg ribba med svoren ned i en langpanne. Legg på noen fedd med hvitløk. og noen timiankvister. Hell på litt vann, dekk med folie og sett den i ovnen på 180 grader i 45 minutter.
3. Fjern folien. Svoren er nå lett å skjære ruter i. Når det gjort, legger du ribba tilbake i langpanna med svoren opp. Legg den på en liten ildfast skål (eller lag en ball av aluminiumsfolie. På den måten renner fettet av ribba.
4. Bak ribba på 70 grader i 12 timer (noen timer til eller fra spiller ikke så stor rolle når temperaturen er så lav).

5. 20 minutter før servering setter du ovnen på 230 grader. Nå vil svoren straks begynne å poppe. Ja, den sprekker opp og blir supersprø.
- Ved å bruke varmluft har man full kontroll på prosessen. Det er fristende å bruke grillelementet, men du har mye mer kontroll når du bruker varmluft, sier kokken.
Se videoen og la deg inspirere til å lage superribba!
Les også: