Trikset som gjør deg mett med mindre mat

De spiste hele 23 prosent mindre mat og ble like mett, viser ny forskning.

MINDRE TALLERKEN, MINDRE MAT: Når vi legger mat på vår egen tallerken, spiser vi som regel opp nesten alt, uansett hvor stor tallerkenen er. Og større tallerkener fører systematisk til større porsjoner. Dermed lønner det seg å bruke mindre tallerkener, viser ny forskning. Foto: Kiian Oksana / Shutterstock / NTB Scanpix
MINDRE TALLERKEN, MINDRE MAT: Når vi legger mat på vår egen tallerken, spiser vi som regel opp nesten alt, uansett hvor stor tallerkenen er. Og større tallerkener fører systematisk til større porsjoner. Dermed lønner det seg å bruke mindre tallerkener, viser ny forskning.
Foto: Kiian Oksana / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vi spiser for lite grønnsaker, for mye salt og for store porsjoner, ifølge Helsedirektoratet. Over tid kan de usunne valgene gjøre oss syke.

- De gode nyhetene er at små, umerkelige dytt kan få oss til å spise mindre porsjoner eller mer grønnsaker, uten å gripe inn i vår valgfrihet, sier Hilde M. Helgesen, seniorrådgiver og forsker ved avdeling for økonomi og samfunn, Norsk institutt for bioøkonomi.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer