Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Oppskrift på langpannekake:

Trikset som gjør den kjedelige langpannekaka uimotståelig god

Prøv en prikkekake, og fyll opp den tørre kaka med karamellsaus. Garantert suksess!

PRIKKEKAKE: Dette er så enkelt at alle kan klare det, og så godt at vi ikke klarer å stoppe og spise ... Video: Per Ervland Vis mer Vis mer

Så var vi her. Juni. Måneden vi skal spise oss gjennom farvel til barnehager, skoleklasser og fritidsaktiviteter. Helst i ekte spleiselagånd. Alle tar med noe til bordet.

Litt grillmat, en pastasalat - og den evinnelige langpannekaka.

Det finnes mange forskjellige typer langpannekaker, men det de alle synes å ha til felles er at de smaker litt lite, de er litt tørre, og de smuler noe helt infernalsk.

Har du ekstra flaks, får du til og med en kake der glasuren smuler. Ja, glasur kan smule. Skoleavslutningsglasur smuler.

Aldri mer.

Prøv en prikkekake.

Prikke prikke kake

Trikset er enkelt: Prikk hull i kaka med håndtaket på en sleiv, og fyll opp hullene med en god saus som smaker av det du liker aller best, og dekk med glasur på vanlig måte. Helst en ikke-smulende variant.

Det må ikke være komplisert. I videoen over har vi brukt kakemiks på pose og ferdig karamellsaus, toppet med sjokoladesmørkrem og sjokoladepletter.

Dette kan varieres i det uendelige. Prøv krydderkake med rabarbra- og ingefærsaus. Sukkerbrød med jordbærgelé. Banankake med sjokoladesaus. Sjokoladekake med peanøttsaus. Bringebærkake med salt lakrissaus.

Poke cake

I USA har denne 70-tallsklassikeren hatt en renessanse de siste par-tre årene.

Prikkekake, eller poke cake som det heter der, ble oppfunnet av den amerikanske geléprodusenten Jell-O for å øke salget i 1969, ifølge det amerikanske nettmagasinet Popsugar. Originalversjonen ble opprinnelig prikket med gaffel, og de små hullene fylt med fargerik gelé.

Den versjonen som går sin seiersgang på Pinterest og Instagram i dag er mer dekadent.

Hullene er større, fyllet mektigere, men prinsippet er det samme: Ta en tørr og kjedelig kake, gjør den saftig og smakfull.

Her er det rett og slett bare én ting å gjøre: Prøv selv!

Les også:

Kristine Ilstads mest populære kake - blant 3700 oppskrifter

Elin Vatnar Nilsens beste tips: Slik lykkes du med Kvæfjord-kaka

Aase Dotteruds tips til hvordan du får garantert luftig sukkerbrød

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media