TRINES SOMMER: Mange klikker seg fram til Trine Sandbergs spinatpai med soltørkede tomater og fetaost. Retten er en av sommerens suksessoppskrifter på bloggen hennes. Portrett: Gry Traaen Matfoto: Trine Sandberg
TRINES SOMMER: Mange klikker seg fram til Trine Sandbergs spinatpai med soltørkede tomater og fetaost. Retten er en av sommerens suksessoppskrifter på bloggen hennes. Portrett: Gry Traaen Matfoto: Trine SandbergVis mer

Sommermat fra Trines matblogg:

Trines mest populære middagsoppskrift gir deg den kriblende feriefølelsen

Ingen sommer uten kalde bobler i glasset og jordbær fra hagen for Norges største matblogger, Trine Sandberg (52).

(Dagbladet): - Endelig ferie!

Etter måneder med intens jobbing med sin nye kokebok, nummer tre i rekken, og oppussing av bloggen med en smart, ny funksjon, har den superpopulære matbloggeren Trine Sandberg fra Trines matblogg omsider gått inn for landing i solstolen. Nå står etterlengtet ferie på programmet sammen med familien på hytta i Skjebergkilen ved Sarpsborg.

Reker i kveld? Prøv disse enkle oppskriftene med helt ny vri.

Boka hun nettopp har sendt til trykkeriet heter «Trine inviterer», med undertittelen «Menyer til hverdag og fest». Den lanseres på ettersommeren, og inneholder 90 oppskrifter, de aller fleste nye og ikke tidligere publisert på bloggen.

PAVLOVA: Ingen sommer uten den berømte kaken full av krem og friske bær. Lenke til oppskrift under. Foto: Trine Sandberg
PAVLOVA: Ingen sommer uten den berømte kaken full av krem og friske bær. Lenke til oppskrift under. Foto: Trine Sandberg Vis mer

Men først blir det norgesferie på matbloggeren fra Lørenskog.

- Vi har nettopp fått valp, så det passet dårlig med utenlandsferie i år. Men vi reiser en tur til mine foreldre i Trøndelag litt utpå sommeren.

Det Trine gleder seg aller mest til akkurat nå, er lange, deilige lunsjer under solen - enten i hytteveggen, i båten, eller på en restaurant i sjøkanten.

Jordbær og gjærbakst

Hennes beste tips til sommerkjøkkenet er like lettfattelig som det er kort:

BOKKLAR: Endelig ferie for Trine Sandberg, etter travel innspurt med bok nummer tre. Foto: Gry Traaen
BOKKLAR: Endelig ferie for Trine Sandberg, etter travel innspurt med bok nummer tre. Foto: Gry Traaen Vis mer

- Bruk gode råvarer og gjør det enkelt!

Selv setter hun gjerne grillmat på menyen når familien skal kose seg under åpen himmel. Tilbehøret er stort sett frukt og grønnsaker. Hun er med andre ord helt på bølgelengde med sine tusener av lesere. De er også opptatt av rask, enkel og smaksrik mat i sommermånedene, forteller Trine.

- I tillegg til enkel sommermat, grillmat og oppskrifter med bær, er det mange som baker søt gjærbakst. Kanelsnurrene mine er like populære året rundt, ser det ut til.

- Hvilke råvarer bruker du selv mest i løpet av sommeren?

- Jordbær, ruccola og friske urter. Alt fra egen hage, men jeg må supplere litt med noen ekstra kurver med norske jordbær innimellom.

HELÅRSBAKST: Bloggtallenes tale er klar. Kanelsnurrene bakes sommer som vinter.Lenke til oppskrift over. Foto: Trine Sandberg
HELÅRSBAKST: Bloggtallenes tale er klar. Kanelsnurrene bakes sommer som vinter.Lenke til oppskrift over. Foto: Trine Sandberg Vis mer

Får hun venninner på besøk serverer hun ofte pai og salat, for eksempel den ettertraktede spinatpaien med fetaost og soltørkede tomater, som hun deler oppskriften på litt lenger ned i saken.

Bobler og bær

Og kanskje får venninnene servert Trines egen, sommerlige favorittkombinasjon til dessert?:

- Lite slår kalde bobler i glasset sammen med jordbær fra hagen, fastslår hun.

SALATE DAGER: Grønne wraps med svinekjøtt og chilisaus. Lenke til oppskrift over. Foto: Trine Sandberg
SALATE DAGER: Grønne wraps med svinekjøtt og chilisaus. Lenke til oppskrift over. Foto: Trine Sandberg Vis mer

Sommer og jordbær har hørt sammen for Trine helt siden hun var liten.

- Barndommens somre hjemme i Trondheim smakte av trønderjordbær. Men også av skolebrød fra brødbilen, som kom hver torsdag formiddag, minnes hun.

Trine har vært mye på reisefot i løpet av det siste året, blant annet som gastronomisk reiseleder på gruppeturer i utlandet. Måltidet som sitter lengst framme i hjernebarken akkurat nå, er likevel norsk:

- Jeg synes det er vanskelig å trekke fram ett eneste godt måltid, men hvis jeg må, blir det den deilige smaksmenyen jeg nylig spiste på Sentralen i Oslo sammen med tre venninner.

SUPPEGODT: Verdens beste fiskesuppe, kaller Trine denne suppen. Lenke til oppskrift over. Foto: Trine Sandberg
SUPPEGODT: Verdens beste fiskesuppe, kaller Trine denne suppen. Lenke til oppskrift over. Foto: Trine Sandberg Vis mer

- Hvor skulle du gjerne ha spist?

- Jeg håper jeg snart får anledning til å spise på restaurant Kontrast i Oslo, Bula Bistro i Trondheim og Renaa i Stavanger. Men først er det ferie!