NRK får kritikk

-Trist at NRK slutter med mat-TV!

NRK dropper kokkeprogrammer i vinter. 

NRK sender ingen egenproduserte matprogrammer i vinter. Her fra «Fjernsynskjøkkenet» med Ingrid Espelig Hovig, som i en årrekke var sentral i NRKs matsatsing. Foto Scanpix
NRK sender ingen egenproduserte matprogrammer i vinter. Her fra «Fjernsynskjøkkenet» med Ingrid Espelig Hovig, som i en årrekke var sentral i NRKs matsatsing. Foto Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er mye å glede seg til for alle matglade i vinter. Både TV2, TV3, TVNorge og TV6 har matlaging på tapetet. (Se oversikt lenge nede i saken.)

I motsetning til de andre store, norske kanalene velger NRK ikke å ha egenproduserte matlagingsprogrammer på menyen i vinter eller vår. Ingen programserier med temaet mat er planlagt det neste halvåret, får Dagbladet opplyst hos statskanalen.

I over 30 år drev NRK matfaglig folkeopplysning gjennom Ingrid Espelid Hovigs (91) populære Fjernsynskjøkkenet. Programserien var blant NRK TVs mest sette gjennom tidene, og ble fulgt av serier som Barmeny og Kokkekamp. Men nå er det slutt, i hvert fall for en god periode fremover.

Lars Røtterud, forlegger i Gyldendal Forlag, og mangeårig nær venn av NRKs matdronning Ingrid Espelid Hovig, er ikke overrasket:

- Man kan bare undre seg over at NRK ikke satser på en ny programserie av typen Fjernsynskjøkkenet nå. Interessen er omfattende, og behovet er stort for rene matfaglige program av denne typen. I tillegg er dette en veldig enkel og lite ressurskrevende produksjon å gjennomføre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer