Klarer du å gjette deg til hovedingrediensen i sitronpepper, er du god.
Leser du nøye på boksene med sitronpepper fra Hindu og Santa Maria, må du gni deg i øynene. Begge boksene med sitronpepper inneholder mest salt.
Nesten dobbelt så mye salt som pepper, faktisk.
Svart, hvit, rød og grønn: Én av disse er ikke ekte pepper
Det slutter ikke der: Lime pepper fra Santa Maria har kun 25 prosent pepper i seg, Chili Explosion fra samme produsent har 20 prosent chili.
Dette ifølge Matkontrollen, som du kan se på TV2 i kveld.
Saltbomber Salt erstatter mye av ingrediensene som frontes på etiketten. Og det til tross for at nordmenn spiser alt for mye salt. Ifølge Helsedirektoratet spiser vi faktisk dobbelt så mye salt som anbefalt. Myndighetene har lenge bedt oss kutte ned på saltinntaket - for eksempel ved å bytte ut salt med andre typer krydder.
Hvordan er det med deg? Spist for mye salt?
Har du pøst på med sitronpepper, er du altså like langt.
Dobbeltsalter Bruker du «sitronpepper» er faren stor for at du dobbeltsalter maten din.
Hele 41 prosent er faktisk salt, og så lite som 28 prosent er pepper.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger