Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Hos Thea, Robinson & Fredag

Trygt og trivelig hos Thea

Hos Thea beveger seg sjelden ut av komfortsonen. Men inne 
i komfortsonen er det til gjengjeld veldig komfortabelt.

HELLSTRØMS FAVORITTSTED I OSLO: Hos Thea er et av Eyvind Hellstrøms favorittsteder i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HELLSTRØMS FAVORITTSTED I OSLO: Hos Thea er et av Eyvind Hellstrøms favorittsteder i Oslo. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hos Thea blir nok aldri like berømt som Maaemo, like rocka som Palace Grill eller like hipp som Bass. Men til sommeren er det faktisk tretti år siden den rustikke, lille gourmetstua på Skillebekk åpnet dørene.

image: Trygt og trivelig hos Thea

- Det står det ikke så rent lite respekt av, erklærte Robinson, og tok i for å skyve opp den tunge døra.

Fredag var også forventningsfull:

- Helt klart. Og glem ikke at selveste Eyvind Hellstrøm har erklært at dette er hans favorittsted i Oslo.

Et funn av en servitør var raskt på pletten med to glass fin og fruktig chablis. Servicen forble god kvelden ut – til tross for fullt lokale på en vanlig hverdag.

Etter noe fundering gikk Robinson for husets sjuretter, som hadde hjort med blåbærsaus som kjøttrett. Fredag følte seg vill og gal, og valgte å se til a la carte-menyen for å komponere kveldens måltid.

image: Trygt og trivelig hos Thea

- Det får bli både sjøkrepsravioli og «club sandwich» med brioche, and og gåselever. Og skrei til hovedrett, sa Fredag.

- Fan, vad lyxiga ni är, sa servitøren.

Sverdfisk-Ceviche med mandarinfilleter, reddik og 
rømme var smaksmessig mindre spennende enn det høres ut, men sammen med en morsom og veldig tropisk soave i glasset ble det likevel en frisk og fin start.

Og så tok det av. Sjøkreps-ravioli kom al dente, sjøkrepsen var flott tilberedt og hadde plenty av den dype sjøsmaken og sødmen som bare en av verdens fremste råvarer kan skryte av. En søtlig, småspicy, indiskinspirert eplecurry var et artig og flott tilskudd.

- En enestående rett, sa Fredag  idet restaurantens halvlegendariske «club sandwich» kom på bordet. To biter seinere:

- Og dette er jo enda bedre.

Denne versjonen av den tradisjonsrike retten er akkurat så god som den høres ut: en fluffy brioche med vaktelbryst, gåselever, og saus på eple og kanel.

- Kanskje ikke verdens best balanserte rett, fryktelig politisk ukorrekt og det kunne vært noe mindre stekt. Men her bryr jeg meg faktisk ikke. Dette er nydelig, sa Fredag fornøyd.

Robinson kunne ikke annet enn å føle at fjellørreten med knutekål som lå på hans tallerken ble satt i skyggen av Fredags overdådige smørbrød.

- Snerk?

Fredag tittet nøye på rødvinssausen som lå rundt den flott stekte skreien.

- Her har nok maten måtte stå noen få strakser for lenge.

Heldigvis var smakene på plass. Retten var kraftig, men ikke ubalansert. Og fisken flaket seg som perfekt stekt skrei skal.

Hjorten på Robinsons tallerken var mør som en vårmorgen, og perfekt stekt. Retten traff trygt i munnen, sammen med en passe bløt ripasso.

Fredag lot en hvit burgunder fra den sagnomsuste 2014-årgangen følge hele måltidet. Den bød på flott frukt og overraskende fylde til alderen å være – og det til bare 
2 x polpris.

image: Trygt og trivelig hos Thea

Da dessertene omsider ankom utbrøt Fredag – igjen:

- Jeg vant!

Et fint femkløver av desserter var god valuta for 145 kroner: En grei eplecrumble, en kurant vanilje-panna cotta, en god sponge cake, en flott sjokolademousse – og en nydelig pasjonsfruktsorbet.

- Joda, gamle Thea leverer stort sett helt nydelig mat, kombinert med tipp-topp service og skikkelig nabolagsfølelse, sa Fredag.

Robinson nikket.

- Ja. Jeg er usikker på om besøk av anmeldere som oss har noen effekt. Her går maskineriet av seg selv. Og folket kjenner åpenbart sin besøkelsestid.

image: Trygt og trivelig hos Thea