Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut


- Helt krise! Ole Martin Alfsen om 4-stjerners-middagene han helst vil glemme: 

TV-kokken: - Skjerp deg, Jan Thomas!

- Eggehviterøre med rå banan har ingenting med god mat og hygge rundt et bord å gjøre, Jan Thomas, sier TVNorge-kokken Ole Martin Alfsen. Han slakter kjendisstylistens innsats i 4-stjerners middag. 

VELKOMMEN TIL BORDS: Stylist Jan Thomas  valgte en lettfordøyelig start på 4-stjernersmåltidet sitt. Litt for lett, mener TVNorge-kokken Ole Martin Alfsen.   
VELKOMMEN TIL BORDS: Stylist Jan Thomas  valgte en lettfordøyelig start på 4-stjernersmåltidet sitt. Litt for lett, mener TVNorge-kokken Ole Martin Alfsen.    Vis mer

Stylisten Jan Thomas var en av 40 mer eller mindre kjøkkenvante kjendiser som i fjor inviterte hverandre til bords for åpent kamera. TVNorge-serien «4-stjerners middag» er nå i gang med ny sesong, men vi ba kokk Ole Martin Alfsen om å se tilbake på forrige sesong. Hvilke retter imponerte ham aller minst?

DISKET OPP: Maten Jan Thomas serverte til Vibeke Klemetsen, Silje Nordnes og Markus Bailey i fjorårets sesong av 4-stjerners middag imponerte ikke TV-kokken Ole Martin Alfsen. 
DISKET OPP: Maten Jan Thomas serverte til Vibeke Klemetsen, Silje Nordnes og Markus Bailey i fjorårets sesong av 4-stjerners middag imponerte ikke TV-kokken Ole Martin Alfsen.  Vis mer

Jan Thomas er en av deltakerne som må finne seg i at maten hans havner på den erfarne TV-kokkens uhøytidelige 5 på bunn-liste. De andre fire rettene som ikke får godkjentstempel av Alfsen, er Kjetil Rekdals rekemiddag, Markus Baileys ville vafler, Isabella Martinsens fiskeforrett og Ola Connys kjøttgryte.

KÅRER DE VERSTE: Ole Martin Alfsen var igjennom mange sterke smaksopplevelser i fjorårets sesong av 4-stjerners middag. FOTO: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
KÅRER DE VERSTE: Ole Martin Alfsen var igjennom mange sterke smaksopplevelser i fjorårets sesong av 4-stjerners middag. FOTO: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer

På forskjellige planeter

- Jan Thomas og jeg er tydeligvis på forskjellige planeter i forhold til mat, sier Alfsen, som i TV-serien bidrar med syrlige kommentarer og ris og ros til deltakerne underveis i matlagingen.

Etter å ha observert den treningsglade og sunnhetsorienterte stylisten og TV-personligheten lage forrett av eggehviterøre og bananskiver, er dommen klar:

- Dette har ingenting med mat og gode opplevelser rundt bordet å gjøre. Jan Thomas er dessverre utelukkende opptatt av proteiner, karbohydrater og matens funksjonalitet. Han hadde muligens vært fornøyd med å få i seg næring ved å ta en pille, spekulerer Alfsen, og oppfordrer Jan Thomas til å gå mer på restaurant for å oppleve hvordan god mat virkelig kan smake.

JUKSEKAKE: - Jeg bakte bunnen selv, sa Jan Thomas, noe Ole Martin Alfsen ikke er helt overbevist om. 
JUKSEKAKE: - Jeg bakte bunnen selv, sa Jan Thomas, noe Ole Martin Alfsen ikke er helt overbevist om.  Vis mer

Han stusser også litt ved at stylisten serverer bløtkake med krem på sprayboks, samtidig som at han uttrykker skepsis mot sukker. Og selve kaken? Er den virkelig hjemmelaget? Alfsen er ikke overbevist:

- Dette er juks! Han påstår at han har laget sukkerbrødbunnen selv, men alle kan se at dette er kjøpekake, sier TV-kokken.

Kunsten å skjære opp en sitron

Fotball-esset Kjetil Rekdal inviterte sine gjester på tradisjonsrik sommermat; skinke og melon til forrett, reker med loff, majones og sitron til hovedrett, og jordbær med is til dessert. Det vil si, han forsøkte å gjøre det.

REKEFEST: Kjetil Rekdal inviterte Henning Solberg, Vår Staude og Melissa Wiik på reker og forsøk på hjemmelaget majones.
REKEFEST: Kjetil Rekdal inviterte Henning Solberg, Vår Staude og Melissa Wiik på reker og forsøk på hjemmelaget majones. Vis mer

- Rekdal er kjent for å ha uttalt at «De e bedre at i score enn at du bomme», sier Ole Martin Alfsen.

Han husker det mislykkede rekemåltidet litt for godt.

REKAS REKER: De skulle vært skrelt, synes kokken. 
REKAS REKER: De skulle vært skrelt, synes kokken.  Vis mer

- Hjelpeløst! I denne sammenhengen tror jeg vi heller skal si «De e bedre at i lage mat og at du ser på». Dette var nemlig katastrofe. For Rekdal var det helt krise bare å skulle skjære opp en sitron. Han forsøkte også å lage sin egen majones, noe som vel mildt sagt kunne gått bedre. I tillegg måtte gjestene skrelle rekene selv, påpeker Alfsen, som anbefaler Rekdal å overlate matlagingen til samboeren.

Syrlig start hos Isabella

Hos TV-2s værdame Isabella Martinsen fikk middagen en i overkant syrlig start, minnes Alfsen.

SYRLIG START: Fiskeforrett med saft fra 21 lime blir i overkant syrlig, ifølge kokken. 
SYRLIG START: Fiskeforrett med saft fra 21 lime blir i overkant syrlig, ifølge kokken.  Vis mer

- Ceviche med saft fra 21 lime! Trenger jeg å si noe mer?, spør kokken, og mener det meste burde vært gjort annerledes i tilberedningen av denne eksotiske fiskeretten.

BONANZA HOS ISABELLA: Isabella Martinsen, Siri Kristiansen, André Bergdølmo og Benjamin Helstad. 
BONANZA HOS ISABELLA: Isabella Martinsen, Siri Kristiansen, André Bergdølmo og Benjamin Helstad.  Vis mer

- Her ble det totalt bonanza i syrlig fisk. Helt krise! Sett deg bedre inn i oppskriften neste gang, Isabella, oppfordrer Alfsen.

Isabella serverte deretter gjestene Siri Kristiansen, André Bergdølmo og Benjamin Helstad enchiladas med kylling og smør-is à la trestjernersrestauranten Maaemo.

Vaffelsurr hos Markus Bailey

Vafler av det litt uvanlige slaget sto på menyen som forrett hos TV-personligheten Markus Bailey. «Ville vafler» kalte han retten, som ifølge Alfsen gikk totalt over styr.

VILLE VAFLER: "Klissete", er kokkens dom over vaflene til Markus Bailey. 
VILLE VAFLER: "Klissete", er kokkens dom over vaflene til Markus Bailey.  Vis mer

- Markus prøvde å lage vafler på amerikansk, med smeltet ost og mye rart, men dette skar seg fullstendig. Alt hang seg fast i jernet, og det hjalp ikke at han helte olje oppi for å forsøke å løse problemet. Grisete, småvulgært og overhodet ikke kreativt, slik det var ment å være, fastslår Alfsen.

Markus Bailey hadde foruten ville vafler, satt burger og iskrem på menyen for sine gjester, Jan Thomas, Vibeke Klemetsen og Silje Nordnes.

- Alt var feil med denne gryten

SUPPE: Ola Conny startet med suppe og oste-tallerken. 
SUPPE: Ola Conny startet med suppe og oste-tallerken.  Vis mer

Ola Conny fra den populære svenske TV-serien «Ullared» forsøkte seg på en kjøttgryte med soyasaus og druer, som ifølge Ole Martin Alfsen var så mislykket at han ikke har annet enn følgende kommentar:

- Alt var feil! Dette var så ille at jeg har fortrengt alt sammen. Et mareritt av en gryte.

FORGLEMMELIG: Ola Connys kjøttgryte med druer var et mareritt, mener Alfsen.
FORGLEMMELIG: Ola Connys kjøttgryte med druer var et mareritt, mener Alfsen. Vis mer

I tillegg til kjøttgryten serverte Ola Conny champignon-suppe med ostetallerken og pannacotta med frisk frukt til sine 4-stjernersgjester Charter-Hilde Skovdahl, Emilie Skolmen og Mikkel Niva. Dette hindret dessverre ikke den svenske skuespilleren fra å havne på kokkens 5 på bunn-liste.

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Jan Thomas angående kokkens uttalelser.

FALL: Under en liten konkurranse hjemme hos Omer Bhatti i «4-stjerners middag», blir Sophie Elise Isachsen veldig ivrig, og endte i asfalten. - Jeg har høy smerteterskel, sier Isachsen i programmet. Vide: TV Norge Vis mer

LES OGSÅ:

Innrømmer juks på «4-stjerners middag». Bestilte mat på døra

Ari Behn inviterte til 4-stjerners TV-middag i nytt hus

«Denne middagen var egentlig det beste jeg kunne gjøre for å kickstarte mitt nye liv»

«Advart» av Frp mot å stille opp på «4-stjerners middag»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling