(Dagbladet): - Er det mulig å gi terningkast null? spør Bård Greni og skyver tallerkenen med pølser, poteter og makaronistuing fra seg. De eneste fargeklattene på tallerkenen på Halden sykehjem er to striper ketchup og sennep.
Dagbladet har den siste tiden besøkt flere institusjoner for eldre og inntrykket er langt på vei det samme (krever innlogging).
- Om man ikke er redd for å bli gammel fra før, er denne maten grunn til å bli livredd, sier Greni.
Den kjente kokken, som har vært med i en rekke tv-produksjoner som Fingrene av fatet på TV2, ble med Dagbladet for å teste maten en helt tilfeldig dag på tre offentlige institusjoner.
Senere i dag vil en rekke rikspolitikere kommentere Dagbladets funn, og gi sine reaksjoner.
- Jeg jobbet på sykehjem for 30 år siden. Maten var helt lik da, sier matjournalist Aase Dotterud.
Hvem spiser best?
Hvem spiser best, de innsatte i fengsel, beboerne på et sykehjem eller studentene på en høgskole?
Vi dro til Østfold en fredag i august for å teste.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger