Jamie Oliver får støtte fra Norge:

Tv-kokken Jamie Oliver går hardt ut mot Theresa May like før valget. Nå får han norsk støtte

Statsministeren ønsker å fjerne gratis skolemat for barn og unge. Det får Oliver til å koke.

- FORFERDELIG: Tv-kokken Jamie Oliver er svært misfornøyd med statsminister Theresa Mays siste forslag. EAT-konferansen i Stockholm i fjor. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix
- FORFERDELIG: Tv-kokken Jamie Oliver er svært misfornøyd med statsminister Theresa Mays siste forslag. EAT-konferansen i Stockholm i fjor. Foto: Karin Törnblom / IBL Bildbyrå / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den kjente og kjære kokken Jamie Oliver er en forkjemper for god mat og helse hjemme i Storbritannia, der det denne uka er valg.

Slik som ofte skjer under valgkamp, dukker det opp forskjellige saker som kjempes for. Noen har gode ideer, andre har ikke fullt så gode ideer.

Hva man kan si om statsministeren i England, Theresa May, sitt siste påfunn, er det nok mange meninger om. Men Jamie Oliver er mildt sagt ikke fornøyd med statsministeren for øyeblikket.

May ønsker nemlig å fjerne skolelunsjen for alle skolebarn, som i dag er et gratis tilbud til barn på barneskolenivå i England. Isteden ønsker de konservative å tilby lunsj til de aller fattigste elevene fra første- til tredjeklasse, samt gratis frokost til elevene. Det høres kanskje ikke så ille ut, men Jamie Oliver er forbanna over forslaget.

- Det er forferdelig. Theresa May kommer til å angre på det, sa Oliver i et intervju med britiske Channel 4 News før helga, gjengitt av The Guardian.

Vil spare 7500 kroner per elev

Kokken fortalte at en av de største sykdomsutgiftene i England i dag, er type 2-diabetes samt plager og sykdommer knyttet til dietter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer