(Dagbladet): - Vi er ikke vegetarianere, men vi er veldig glade i vegetarmat og spiser det flere ganger i uka, sier Linda Engelstad (37).

Sammen med søsteren Lene Engelstad står hun bak matbloggen Our Kitchen Stories. Matlaging, matstyling og matfotografering er de to småbarnsmødrenes store lidenskap. Til sammen har de fem barn, noe som betyr at de kreative søstrene som regel jobber i hvert sitt kjøkken.
Men etterhvert som bloggen har tatt av i popularitet har det dryppet inn med kommersielle oppdrag. Disse løser de både hver for seg, og side ved side i samme kjøkken.
- På bloggen deler vi oppskrifter på typisk «veggie comfort food». Det har ikke vært så lett å finne et godt norsk ord for dette. Det nærmeste vi kommer er vel «vegetarkosemat».
MELONPIZZA
Den spreke melonpizzaen du får oppskriften på her, er en gjenganger hjemme hos Linda og Lene. Leserne deres har også tatt den i mot med åpne armer, og gjort den til en av de mest leste oppskriftene på bloggen.
- Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha på en vannmelonpizza. Aller best smaker det med bær fra egen hage. Strø gjerne hakkede nøtter og revet mørk sjokolade over. Slik får du en enkel og kjempegod dessert.
De to søstrene er opprinnelig fra Øyer i Gudbrandsdalen. I dag er de begge bosatt på Kolbotn utenfor Oslo. Linda har tatt skrittet ut i 100% frilansliv som matstylist og blogger, mens søsteren Lene fremdeles jobber som spesialpedagogisk veileder ved siden av blogging og frilansoppdrag.

Søstrene samarbeider godt, men forteller at det av og til kan gå en kule varmt:
- Vi er generelt veldig like, men det kan nok bli en del diskusjoner underveis. Vi snakker begge rett fra levra, men blir alltid enige til slutt. Og mens jeg er mer tålmodig og har sansen for lange oppskrifter med mange ingredienser, er Lene mer glad i enklere og mindre omfattende oppskrifter, forteller Linda.
Lene mener det er både sunt og viktig å ha noe man brenner for, slik de to har.
- Det er mange fordeler ved å være to om bloggen. Hverdagen med små barn er veldig travel, og det hadde vært vanskelig å produsere så mye dersom vi ikke hadde vært to. Vi kan også hjelpe hverandre til å bli bedre. Vi er ærlige med hverandre, og gir hverandre konstruktiv kritikk, sier hun.
En annerledes vegetarblogg
Alt startet med en felles Instagram-konto sommeren 2015 (@ourkitchenstories), der tvillingene la ut bilder av maten de lagde hjemme. Bildene vakte stor interesse blant matglade nordmenn, og mange tok kontakt for å få oppskrifter.
- Vi fant ut at det kunne være gøy å lage en blogg, og den så dagens lys i fjor høst. «En litt annerledes vegetarblogg», pleier vi å kalle den.
Den gode smaken må stå i fokus, også for vegetarmat, synes Lene og Linda. De opplever at vegetarmat ofte fremstilles som noe man bør og må spise bare fordi det er sunt, eller av miljømessige hensyn.
- Å spise vegetarmat er selvsagt viktig både med tanke på helse og miljø, men generelt tenker vi at dette er mat som skal smake like godt som annen mat. Dersom kjøttelskere skal oppmuntres til å velge vegetarmat, må maten oppleves som raus og mettende, og selvsagt smake kjempegodt, understreker Linda.

- Vår matfilosofi er rett og slett at mat er til for å nytes. Dessuten er vi tilhengere av mottoet «alt med måte». Det er viktig å spise sunt og variert, men det er lov å kose seg også, tilføyer Lene.

Kakebloggerens triks som løfter Kvæfjord-kaka til nye høyder
Tvillingbloggerne er opptatt av å vise at vegetartarmat også er noe du kan velge dersom du skal kose deg litt ekstra, eller «skeie» litt ut.
På bloggen deler de alt fra fristende, fylte brød og grønnsakslasagne til fargerike salater og desserter av mange slag.
Blåbærterte med crème fraîche
Under får du oppskrift på en av søstrenes - og blogglesernes - store favoritter; blåbærterte med en syrlig, pisket crème fraîche. Ikke elt mørdeigen for mye, tipser de.
- Elter du mørdeigen for mye, vil den synke ned i formen når den blir stekt. Et annet råd er å sette tertedeigen inn i kjøleskapet etter at du har lagt den ned i formen, før du skal steke den. Pass på så du ikke pisker crème frîchen for lenge. Den er ferdig når du ser spor i kremen av mikseren.
-
Revolusjonerende jordbruksmetode fanger Co2 fra luften: - Spennende, sier ministeren, men forskeren er skeptisk
-
Ny viten: Elizabeth og Pauls grep kan avblåse klimakrisen i Norge
-
Sliter du med pollenallergi? Se opp for denne maten
-
Den nye pizzatypen ble revet bort: - Vi ble tatt på senga
-
Matkassegigant ypper til krig med lavpriskjedene: - Kan bli real utfordrer