Søstrene Engelstad lager matblogg med populær «vegetarkosemat»:

Tvillingenes melonpizza har tatt Norge med storm

- Mat er vår store lidenskap, sier Linda og Lene Engelstad i bloggen Our Kitchen Stories.

GRØNNE MATBLOGGERE: Linda og Lene Engelstad er ikke vegetarianere, men liker å spise vegetarmat. Favorittoppskriftene legger de ut på bloggen Our Kitchen Stories. Foto: ourkitchenstories.no
GRØNNE MATBLOGGERE: Linda og Lene Engelstad er ikke vegetarianere, men liker å spise vegetarmat. Favorittoppskriftene legger de ut på bloggen Our Kitchen Stories. Foto: ourkitchenstories.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi er ikke vegetarianere, men vi er veldig glade i vegetarmat og spiser det flere ganger i uka, sier Linda Engelstad (37).

GOD SMAK: - Vegetarmat skal smake godt og mette like mye som annen mat, sier Lene Engelstad. Foto: ourkitchenstories.no
GOD SMAK: - Vegetarmat skal smake godt og mette like mye som annen mat, sier Lene Engelstad. Foto: ourkitchenstories.no Vis mer

Sammen med søsteren Lene Engelstad står hun bak matbloggen Our Kitchen Stories. Matlaging, matstyling og matfotografering er de to småbarnsmødrenes store lidenskap. Til sammen har de fem barn, noe som betyr at de kreative søstrene som regel jobber i hvert sitt kjøkken.

Men etterhvert som bloggen har tatt av i popularitet har det dryppet inn med kommersielle oppdrag. Disse løser de både hver for seg, og side ved side i samme kjøkken.

- På bloggen deler vi oppskrifter på typisk «veggie comfort food». Det har ikke vært så lett å finne et godt norsk ord for dette. Det nærmeste vi kommer er vel «vegetarkosemat».

MELONPIZZA

Den spreke melonpizzaen du får oppskriften på her, er en gjenganger hjemme hos Linda og Lene. Leserne deres har også tatt den i mot med åpne armer, og gjort den til en av de mest leste oppskriftene på bloggen.

- Det er bare fantasien som setter grenser for hva du kan ha på en vannmelonpizza. Aller best smaker det med bær fra egen hage. Strø gjerne hakkede nøtter og revet mørk sjokolade over. Slik får du en enkel og kjempegod dessert.

De to søstrene er opprinnelig fra Øyer i Gudbrandsdalen. I dag er de begge bosatt på Kolbotn utenfor Oslo. Linda har tatt skrittet ut i 100% frilansliv som matstylist og blogger, mens søsteren Lene fremdeles jobber som spesialpedagogisk veileder ved siden av blogging og frilansoppdrag.

LIDENSKAP: Linda Engelstad i gang med en ny oppskrift til vegetarbloggen. Foto: ourkitchenstories.no
LIDENSKAP: Linda Engelstad i gang med en ny oppskrift til vegetarbloggen. Foto: ourkitchenstories.no Vis mer

Søstrene samarbeider godt, men forteller at det av og til kan gå en kule varmt:

- Vi er generelt veldig like, men det kan nok bli en del diskusjoner underveis. Vi snakker begge rett fra levra, men blir alltid enige til slutt. Og mens jeg er mer tålmodig og har sansen for lange oppskrifter med mange ingredienser, er Lene mer glad i enklere og mindre omfattende oppskrifter, forteller Linda.

Lene mener det er både sunt og viktig å ha noe man brenner for, slik de to har.

- Det er mange fordeler ved å være to om bloggen. Hverdagen med små barn er veldig travel, og det hadde vært vanskelig å produsere så mye dersom vi ikke hadde vært to. Vi kan også hjelpe hverandre til å bli bedre. Vi er ærlige med hverandre, og gir hverandre konstruktiv kritikk, sier hun.

LINDAS FAVORITTER

Har alltid i kjøleskapet: Meierismør, hvitløk og parmesan.

Skeier jeg ut med: Sjokolade og bakst.

Smaker aller best om sommeren: Jordbær, nypoteter og iskrem i ulike varianter.

Favorittkokebok: Akkurat nå: «Plenty» av Yotam Ottolenghi. Utrolig mange fristende retter.

Favorittingrediensen akkurat nå: Asparges.

Redskapet jeg ikke klarer meg uten: Microplane rivjern.

Treretteren jeg serverer mine sommergjester: Forrett: Crostini med tapenade og et glass bobler. Hovedrett: Sprø og spizy pizza. Dessert: Hjemmelaget is.

En annerledes vegetarblogg

Alt startet med en felles Instagram-konto sommeren 2015 (@ourkitchenstories), der tvillingene la ut bilder av maten de lagde hjemme. Bildene vakte stor interesse blant matglade nordmenn, og mange tok kontakt for å få oppskrifter.

- Vi fant ut at det kunne være gøy å lage en blogg, og den så dagens lys i fjor høst. «En litt annerledes vegetarblogg», pleier vi å kalle den.

LENES FAVORITTER

Har alltid i kjøleskapet: Sjalottløk, smør og soyasaus .

Skeier jeg ut med: Nachos og brownies.

Smaker aller best om sommeren: Bær, is og mat fra grillen.

Favorittkokebok: Bestemors håndskrevne kokebok.

Favorittingrediens akkurat nå: Rabarbra.

Redskapet jeg ikke klarer meg uten: Gode kniver.

Treretteren jeg serverer mine sommergjester: Forrett: Bruschetta med tomater, rødløk og god olivenolje. Hovedrett: Pasta all' arrabbiata med hjemmelaget hvitløksbrød. Dessert: Små terter med bær.

Den gode smaken må stå i fokus, også for vegetarmat, synes Lene og Linda. De opplever at vegetarmat ofte fremstilles som noe man bør og må spise bare fordi det er sunt, eller av miljømessige hensyn.

- Å spise vegetarmat er selvsagt viktig både med tanke på helse og miljø, men generelt tenker vi at dette er mat som skal smake like godt som annen mat. Dersom kjøttelskere skal oppmuntres til å velge vegetarmat, må maten oppleves som raus og mettende, og selvsagt smake kjempegodt, understreker Linda.

ENERGI: - Arbeidet med bloggen gir oss energi i en travel hverdag med småbarn, synes Linda Engelstad. Denne flotte terten får du oppskrift på her. Foto: ourkitchenstories.no.
ENERGI: - Arbeidet med bloggen gir oss energi i en travel hverdag med småbarn, synes Linda Engelstad. Denne flotte terten får du oppskrift på her. Foto: ourkitchenstories.no. Vis mer

- Vår matfilosofi er rett og slett at mat er til for å nytes. Dessuten er vi tilhengere av mottoet «alt med måte». Det er viktig å spise sunt og variert, men det er lov å kose seg også, tilføyer Lene.

Tvillingbloggerne er opptatt av å vise at vegetartarmat også er noe du kan velge dersom du skal kose deg litt ekstra, eller «skeie» litt ut.

På bloggen deler de alt fra fristende, fylte brød og grønnsakslasagne til fargerike salater og desserter av mange slag.

Blåbærterte med crème fraîche

Under får du oppskrift på en av søstrenes - og blogglesernes - store favoritter; blåbærterte med en syrlig, pisket crème fraîche. Ikke elt mørdeigen for mye, tipser de.

- Elter du mørdeigen for mye, vil den synke ned i formen når den blir stekt. Et annet råd er å sette tertedeigen inn i kjøleskapet etter at du har lagt den ned i formen, før du skal steke den. Pass på så du ikke pisker crème frîchen for lenge. Den er ferdig når du ser spor i kremen av mikseren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer