Verdens første vegancruise til Norge 2017:

Tyskerne skulle lansere en verdensnyhet innen mat, men ble tatt på senga av Hurtigruten

Mattilbudet blir mer og mer viktig på cruisebåtene. 

 HIVER SEG PÅ VEGANBØLGEN: I det stille har Hurtigruten forberedt seg på å tilby et bredt spekter av veganmat til passasjerene. - Dette er et tillegg til de vanlige menyene. Er du glad i kjøtt eller fisk, får du selvfølgelig det også, sier produkt- og hotelldirektør Thomas Westergaard i Hurtigruten. Fra 1.februar får du  tre-retters veganmenyer på alle skip. Foto: TRYM IVAR BERGSMO
 HIVER SEG PÅ VEGANBØLGEN: I det stille har Hurtigruten forberedt seg på å tilby et bredt spekter av veganmat til passasjerene. - Dette er et tillegg til de vanlige menyene. Er du glad i kjøtt eller fisk, får du selvfølgelig det også, sier produkt- og hotelldirektør Thomas Westergaard i Hurtigruten. Fra 1.februar får du  tre-retters veganmenyer på alle skip. Foto: TRYM IVAR BERGSMO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Velkommen ombord til verdens første vegancruise, lokker Vegan Travel. Det tyske reisebyrået inviterer i september på en kjernesunn båttur fra England over Nordsjøen og videre opp langs norske fjorder.

- Ha, ha, velkommen etter, sier produkt- og hotelldirektør Thomas Westergaard i Hurtigruten.

- Kanskje de skulle samarbeidet med oss i stedet for å chartre eget cruiseskip?

Hemmelig satsing

I all hemmelighet har Hurtigruten kastet seg på veganbølgen.

- En megatrend, et kjempepotensiale, folk legger om kostholdet verden over, sier Westergaard.

Det tyske cruiseinitiativet ser han ikke som noen trussel, snarere som en bekreftelse på at Hurtigruten er på rett vei.

1. februar lanserer båtselskapet 11 tre-retters veganmenyer, en meny for hver seiliingsdag på den klassiske rundturen fra Bergen til Kirkenes og tilbake.

Menyen består av retter inspirert av områdene båten seiler gjennom, og i så stor grad som mulig av kortreiste lokale råvarer

Vegantilbudet er et tillegg til de vanlige menyene i matsatsingen Norway’s Coastal Kitchen. Kjøtt og fisk skal være tilgjengelig for dem som ønsker det. Over 80 prosent av all mat om bord er i dag norskprodusert, det meste levert lokalt langs ruta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer