Kjøkkenuhell for det norske laget til Bocuse d'Or 2017:

Ukjent drama før kokke-VM i Lyon

Fikk finger i oppskjærermaskinen

SATSER ALT: Norges kandidat i Bocuse d'Or, Christopher Davidsen er på plass i Lyon, hvor han er klar for å gi alt. Håvard Werkland (t.v) hadde et dramatisk kjøkkenuhell før jul, men er noe klar for VM. Laget skal i år tilberede kylling, sjømat og veganmat. Det norske teamet er det samme som under Europamesterskapet i Ungarn i fjor, da bildet ble tatt. Til høyre coach og tidligere bronsevinner iBocuse d'Or, Gunnar Hvarnes. Foto: Attila Kisbenedek/ NTB SCANPIX
SATSER ALT: Norges kandidat i Bocuse d'Or, Christopher Davidsen er på plass i Lyon, hvor han er klar for å gi alt. Håvard Werkland (t.v) hadde et dramatisk kjøkkenuhell før jul, men er noe klar for VM. Laget skal i år tilberede kylling, sjømat og veganmat. Det norske teamet er det samme som under Europamesterskapet i Ungarn i fjor, da bildet ble tatt. Til høyre coach og tidligere bronsevinner iBocuse d'Or, Gunnar Hvarnes. Foto: Attila Kisbenedek/ NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det kunne gått skikkelig galt, sier Gunnar Hvarnes, coach for Norges team i kokke-VM, som starter i morgen og går over to dager i den franske byen i Lyon.

Norges kandidat, Christopher Davidsen, og hans assistent Håvard Werkland skal i ilden i morgen tidlig. Norge er en av favorittene til en seier i den prestisjefylte konkurransen. Et uhell før jul kunne satt laget alvorlig tilbake.

Blodig alvor

Episoden Hvarnes forteller om skjedde på øvingskjøkkenet på et hotell utenfor Sandnes rett før jul.

På noen sekunder ble kjøkkenet forandret fra en arbeidsplass med alt under kontroll til et sted der assistent (commis) Håvard Werkland vred seg i smerte.

- Han skulle bare skjære opp noe. Så skjedde det. Oppskjærermaskinen tok en bit ytterst på tommelen, forteller Hvarnes.

Hvarnes og Davidsen utførte førstehjelp etter beste evne til de fikk legehjelp.

Med profesjonell hjelp har det gått bra for Werkland, som for tre år siden gikk til topps i NM for kokkelærlinger, ble beste commis i Årets kokk 2015 og siden har gjort seg bemerket internasjonalt da han og Davidsen kapret sølv i kokke-EM i fjor.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer