Sabi Omakase i Stavanger til topps i The White Guide 2017:

Ukjent Stavanger-restaurant rankes på nivå med Maaemo

Tre norske restauranter blant Nordens 30 beste i ny nordisk guide. To av dem ligger i Stavanger.

UKJENT PERLE: Den lille restauranten Sabi Omakase i Stavanger er ukjent for nordmenn flest. Den har plass til noen få gjester og serverer sushi slik det gjøres på eksklusive japanske restauranter. Restaurantens rangering på nivå med trestjerners michelinrestauranten Maeemo er den største nyheten i årets utgave av den nordiske spiseguiden The White Guide. Foto: Sabi Omakase
UKJENT PERLE: Den lille restauranten Sabi Omakase i Stavanger er ukjent for nordmenn flest. Den har plass til noen få gjester og serverer sushi slik det gjøres på eksklusive japanske restauranter. Restaurantens rangering på nivå med trestjerners michelinrestauranten Maeemo er den største nyheten i årets utgave av den nordiske spiseguiden The White Guide. Foto: Sabi Omakase Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I den nye utgaven av den nordiske restaurantguiden The White Guide rangeres den bittelille Stavanger-restauranten Sabi Omakase som en av Norges tre beste restauranter - og en av Nordens 30 beste.

Ikke hørt om den? Det har de færreste. Den eksklusive japansk-norske restauranten har 12 sitteplasser og ble startet i fjor.

Stavanger har ikke bare Gladmatfestivalen og området rundt noen av Norges dyktigste gårdbrukere. Byen slår knock-out på Oslo i den nye guiden.

Den tredje restauranten i toppkategorien er Re-Naa i Stavanger, Norges eneste michelinrestaurant utenfor Oslo.

The White Guide er opprinnelig en svensk spiseguide som første gang kom ut i 2005 og regnes som Sveriges ledende på området. Siden 2014 har den vært utvidet med en en nordisk utgave. Årets guide ble offentliggjort i Stockholm ettermiddag.

Sensasjonell plassering

At den ukjente Stavanger-restauranten blir ranket på samme nivå som Maaemo (tre stjerner i Michelinguiden) er nærmest en sensasjon.

- Det er en utrolig sterk prestasjon å posisjonere seg så høyt på listen etter å ha vært åpen så kort tid, sier redaktør av The White Guide Nordic, Lena Ilkjaer til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer