Enorme forskjeller på pølsene:

Unngå pølsefella: De er like gode, men den ene har halvparten av kaloriene

Skal du ha pølse på bensinstasjonen, styr unna denne.

PØLSE PÅ BENSER'N: En saftig ostepølse med bacon, dressing og sprøstekt løk kan lett friste på vei til hytta. Vil du være på den litt sunnere siden, er det derimot andre alternativer som kan være et bedre valg, som pølsa til venstre. (Foto: Jenny Mina Rødahl / Dagbladet)
PØLSE PÅ BENSER'N: En saftig ostepølse med bacon, dressing og sprøstekt løk kan lett friste på vei til hytta. Vil du være på den litt sunnere siden, er det derimot andre alternativer som kan være et bedre valg, som pølsa til venstre. (Foto: Jenny Mina Rødahl / Dagbladet) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Det er lett å drukne i usunne tilbud på bensinstasjoner hvor du kan få alt fra tre boller for prisen av én, til pølse- eller burgermeny med gratis brus.

- Jeg har ennå til gode å se tilbud på de sunne matvarene, sier Karoline Steenbuch Lied, kostholdsrådgiver i Grete Roede.

Hennes tips er å bestemme seg for hva du skal kjøpe før du går inn på bensinstasjonen.

- På den måten blir du ikke blendet av alle tilbudene og tar et usunt valg. Å være skrubbsulten når du går inn på bensinstasjonen er heller ikke det lureste. Da frister duften av nybakte boller eller saftige pølser, sier Lied.

Den sunneste pølsa

Vil du være på den litt sunnere siden, er det beste alternativet du kan gå for en wienerpølse eller en grillpølse i lompe med ketchup, agurkmiks, og eventuelt rå løk i stedet for sprøstekt løk, ifølge klinisk ernæringsfysiolog Anne Marie Skjølsvik.

- Da har du et magert alternativ fra pølsedisken. Dette måltidet vil gi deg rundt 200 kalorier, og kan være et greit mellommåltid på farta av og til. Har du valget om å velge kylling eller kalkun-pølse, er det ofte et bra valg da det er en annen type fett i disse pølsene, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer