Verdens dyreste pizza?

- Unnskyld? Sa du at pizzaen kostet 10 000...?

 Den danske sjappa er ikke som andre pizzasjapper.

«VERDENS DYRESTE» PIZZA: Eieren av Cosa Mia i Esbjerg i Danmark hevder han har verdens dyreste pizza. Det har han ikke ifølge Guinness Rekordbok. Foto: Google Maps
«VERDENS DYRESTE» PIZZA: Eieren av Cosa Mia i Esbjerg i Danmark hevder han har verdens dyreste pizza. Det har han ikke ifølge Guinness Rekordbok. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En vanlig pizza kjøpt på et gatekjøkken koster alt fra rundt en 100-lapp og oppover her hjemme i Norge, alt ut fra tilbehør og størrelse på pizzaen.

Det skal nok veldig mye til før du klarer å bruke mer enn 400 kroner på én enkelt pizza, men det er faktisk helt mulig å betale over 10 000 norske kroner for en stekt pizza.

Og er du nysgjerrig og har nok penger til å bruke over 10 000 kroner på én pizza, trenger du heller ikke reise lenger enn til Danmark.

For eieren av pizzeriaen Cosa Mia i Esbjerg, Orazio Rashti, går hardt ut og mener han har det som er verdens dyreste pizza.

Må bestilles åtte uker i forveien

Pizzaen har italiensk pizzabunn, og serveres med over 30 (!) ingredienser. Til flambering brukes det mer enn seks forskjellige flasker whisky og likør, og eier Rashti lover at det blir laget tre utgaver av pizzaen, der kunden får den aller beste.

Prisen? 8000 danske kroner, altså drøye 10 000 norske kroner. I tillegg må pizzaen bestilles minst åtte uker i forveien, du må hente den selv og du må betale kontant.

Men som med alt annet her i verden, har man delte meninger om hva som er godt og ikke. Og liker du ikke pizzaen til over 10 000 kroner, får du ikke pengene tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer