Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Verdens dyreste pizza?

- Unnskyld? Sa du at pizzaen kostet 10 000...?

 Den danske sjappa er ikke som andre pizzasjapper.

«VERDENS DYRESTE» PIZZA: Eieren av Cosa Mia i Esbjerg i Danmark hevder han har verdens dyreste pizza. Det har han ikke ifølge Guinness Rekordbok. Foto: Google Maps
«VERDENS DYRESTE» PIZZA: Eieren av Cosa Mia i Esbjerg i Danmark hevder han har verdens dyreste pizza. Det har han ikke ifølge Guinness Rekordbok. Foto: Google Maps Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En vanlig pizza kjøpt på et gatekjøkken koster alt fra rundt en 100-lapp og oppover her hjemme i Norge, alt ut fra tilbehør og størrelse på pizzaen.

Det skal nok veldig mye til før du klarer å bruke mer enn 400 kroner på én enkelt pizza, men det er faktisk helt mulig å betale over 10 000 norske kroner for en stekt pizza.

Og er du nysgjerrig og har nok penger til å bruke over 10 000 kroner på én pizza, trenger du heller ikke reise lenger enn til Danmark.

For eieren av pizzeriaen Cosa Mia i Esbjerg, Orazio Rashti, går hardt ut og mener han har det som er verdens dyreste pizza.

Må bestilles åtte uker i forveien

Pizzaen har italiensk pizzabunn, og serveres med over 30 (!) ingredienser. Til flambering brukes det mer enn seks forskjellige flasker whisky og likør, og eier Rashti lover at det blir laget tre utgaver av pizzaen, der kunden får den aller beste.

Prisen? 8000 danske kroner, altså drøye 10 000 norske kroner. I tillegg må pizzaen bestilles minst åtte uker i forveien, du må hente den selv og du må betale kontant.

Men som med alt annet her i verden, har man delte meninger om hva som er godt og ikke. Og liker du ikke pizzaen til over 10 000 kroner, får du ikke pengene tilbake.

- Full tilfredshet eller så er pengene kastet bort, står det nemlig i stor skrift på Cosa Mias hjemmeside.

Da Dagbladet forsøkte å ringe Cosa Mia, virket det som om det var fullt opp i restauranten. Eier Orazio Rashti hadde ikke mulighet til å svare på Dagbladets henvendelser, ettersom han ventet på kundebestillinger.

Om det var på «verdens dyreste pizza» han ventet bestillinger på, vites ei.

Gullpizza

Selv om Rashti på Cosa Mias nettside hevder han har verdens dyreste pizza, er det - dessverre for ham - mulig å få tak i en pizza som koster enda mer.

Har du drøye 23 000 kroner til overs når du befinner deg i storbyen New York, kan du nemlig teste ut Industry Kitchens «The 24K Pizza».

GULLPIZZA: Dette er trolig verdens dyreste pizza. Den er toppet med blant annet gull og kaviar. Foto: Industry Kitchen
GULLPIZZA: Dette er trolig verdens dyreste pizza. Den er toppet med blant annet gull og kaviar. Foto: Industry Kitchen Vis mer

- Ingrediensene er hentet ut fra hele verden: hvit Stilton-ost fra England, foie gras (leverpostei av and) og trøfler er fra Frankrike, Ossetra-kaviaren er fra det Kaspiske hav og gullbladene er fra Equador, forteller Junnie Kwon ved Industry Kitchen til Dagbladet.

Ifølge Guinness rekordbok var 24K Pizza definitivt verdens dyreste for en drøy måned siden.

Da kostet pizzaen 2700 dollar, noe som gir en pris på 23 804 norske kroner.

Ti prosent av salget doneres bort

Restauranten ligger ved vannet nederst på Manhattan med utsikt over den verdenskjente Brooklyn Bridge. Industry Kitchen ønsker ikke å røpe hvor mye de har solgt av sin «ultimate luksuspizza», som de har hatt på menyen siden november.

DYRT: Du må ut med drøyt 18 000 norske kroner for gullpizzaen. Foto: Industry Kitchen
DYRT: Du må ut med drøyt 18 000 norske kroner for gullpizzaen. Foto: Industry Kitchen Vis mer

Likevel kan Kwon si én ting om pizzaen.

- Ti prosent av salget fra hver eneste 24K Pizza vil gå til City Harvest, forteller Kwon.

City Harvest er en frivillig organisasjon som skal sørge for at mat ikke kastes bort. City Harvest ønsker å redde mat for New Yorks mange sultne innbyggere.

Les også:

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!