Mr Hong i ny drakt:

Uspiselig: - Så harsk, besk og kvalmende

Maten på Hon San ser flott ut, men selv det sprøstekte skinnet kan bedra.

OI SAN: Hon San i Stortingsgata ble en stor skuffelse for Robinson og Fredag.
OI SAN: Hon San i Stortingsgata ble en stor skuffelse for Robinson og Fredag. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Ugh!

Fredag spyttet ut en munnfull med andekjøtt og la den møysommelig i en serviett. Fredags hovedrett – «crispy duck» i anførselstegn – var nemlig så harsk, besk og kvalmende, med en intens eim av gammelt fett, at den var uspiselig.

Hvordan kunne et besøk i et av Oslos mest folkekjære lokaler for asiatisk mat gå så galt?

En knapp time tidligere hadde Robinson og Fredag manøvrert seg over en svært krapp bru over en karpedam som mest av alt så ut som den var inspirert av en kommunal svømmehall.

- Her har de i det minste «vann i bassengene», sa Robinson.

En stor forgylt Buddha smilte lurt til dem på andre siden av brua.

Hon San er det nye navnet på restauranten som tidligere het Mr. Hong – en folkelig og rimelig kinarestaurant. Menyen har fått en ansiktsløftning, men er fortsatt svært omfattende, slik den ofte er på kinarestauranter. Ambisjonen er pan-asiatisk, med både sushi og mongolsk buffé i tillegg til de klassiske Kanton- og Szechuan-rettene.

Både Dim Sum og hummer i XO-saus fristet som forretter, så Robinson og Fredag lot det stå til og prøvde begge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.