Michelin-guiden

Utsetter Michelin-guiden

Den nordiske Michelin-guiden utsettes fra februar til mai, på grunna corona-pandemien.

TIL STAVANGER: Den nordiske Michelin-guiden 2021 skulle deles ut i Stavanger. Nå er arrangementet utsatt. Her fra da de to Trondheims-restaurantene Credo og Fagn fikk stjerne for første gang i Århus i 2019. Foto: Mikkel Berg Pedersen / Ritzau Scanpix / NTB scanpix.
TIL STAVANGER: Den nordiske Michelin-guiden 2021 skulle deles ut i Stavanger. Nå er arrangementet utsatt. Her fra da de to Trondheims-restaurantene Credo og Fagn fikk stjerne for første gang i Århus i 2019. Foto: Mikkel Berg Pedersen / Ritzau Scanpix / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

De siste fem årene har den nordiske restaurant-eliten samlet seg for å hedre de restaurantene som får en stjerne eller andre anerkjennelser i Michelin-guiden.

I år var det Stavangers tur til å være vertskap for den gastronomiske festkvelden. Eventet var planlagt til 8. februar, men er etter nøye avvenning nå utsatt til 10. mai, ifølge Lotta Wrangle, presseansvarlig for Michelin Nordic.

- Vi håper på å kunne avholdet et event i Stavanger sammen med Region Stavanger som planlagt, men vi følger selvsagt utviklingen av pandemien hele tiden, så dette kan komme til å endres igjen, sier Wrangle til Dagbladet.

Den første Michelin-guiden ble utgitt i Frankrike i 1900, men gis nå ut i en rekke land og regioner. Den første egne nordiske guiden ble lansert i 2015, og tidligere i år var Trondheim vertsby for arrangementet som første norske by.

Dette betyr utmerkelsene:

En stjerne: En veldig god restaurant der du er

To stjerner: En restaurant som er verdt en omvei

Tre stjerner: En restaurant som er en destinasjon i seg selv

I tillegg har Michelin-guiden tre andre utmerkelser:

Bib Gourmand: mye god mat for pengene

L'Asiette: En meget god restaurant

Grønn kløver: En restaurant med særs god miljøprofil

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer