PANNEKAKEFEST: Test ut en av Jan Robin Ektvedts supergode asiatiske pannekakevarianter i helga. Når du først har fått tak i ingrediensene, er disse spennende pannekakene enkle å lage. Dette er «Jianbing», en frisk og smaksrik pannekake som gjerne serveres i ren vegetarversjon. Foto: Mette Møller
PANNEKAKEFEST: Test ut en av Jan Robin Ektvedts supergode asiatiske pannekakevarianter i helga. Når du først har fått tak i ingrediensene, er disse spennende pannekakene enkle å lage. Dette er «Jianbing», en frisk og smaksrik pannekake som gjerne serveres i ren vegetarversjon. Foto: Mette MøllerVis mer

Jan Robin Ektvedt serverer pannekaker med chili og friske urter, hoisinsaus og wasabimajones:

Vårløk i pannekakerøra? Ja, da. Og masse chili

Ta en pause fra blåbærsyltetøy og sukker. Lær deg pannekaker på kinesisk, koreansk og japansk.

Sprø salat og grønnsaker, rikelig med chili og friske urter, hoisinsaus og wasabimajones.

Jan Robin Ektvedts asiatiske pannekaker er fulle av spennende smaker.

Fellesnevneren er egg og mel, men utover det er det ikke mye som minner om den norske pannekaka med syltetøy.

- Pannekaker er morsomt å lage. De kan jo nærmest fylles med hva som helst, her er det bare å bruke kreativiteten, sier Jan Robin.

Godt fra Kina

Han smører pannekakerøre tynt utover stekeplata på komfyren, og drysser over rikelig med vårløk.

- Den kinesiske pannekaka «jianbing» er den asiatiske varianten som ligner mest på våre pannekaker. Den fylles med finstrimlede grønnsaker, sprø salat og en god blanding av hoisinsaus og peking duck-saus. Du kan også bare bruke hoisinsaus. Vi serverer den gjerne med biter av sprø andeconfit, men alle typer salt kjøtt er godt inni. Topp med knust rekechips eller baconcrisp, anbefaler Jan Robin.

MATEKSPERT: Jan Robin Ektvedt (28) er kjøkkensjef på Hitchhiker i Mathallen i Oslo. Han har jobbet på verdenskjente restauranter som Noma i København, og Fat Duck i Berkshire, England. Han har også gitt ut kokeboka «Gatemat». Foto: Mette Møller
MATEKSPERT: Jan Robin Ektvedt (28) er kjøkkensjef på Hitchhiker i Mathallen i Oslo. Han har jobbet på verdenskjente restauranter som Noma i København, og Fat Duck i Berkshire, England. Han har også gitt ut kokeboka «Gatemat». Foto: Mette Møller Vis mer

Ta det du har

En av klassikerne på Hitchhiker er «okonomiyaki, en deilig klissete og supergod pannekakevariant fra Osaka.

Navnet betyr opprinnelig «ta det du har, og stek det».

Jan Robin lager en pannekakerøre tilsatt blant annet kål, gulrøtter, løk og reker, og smaker til med skarp sriarachasaus.

- Vi synes det er veldig godt med bacon i disse pannekakene, selv om det nok ikke er helt autentisk. Toppingen med wasabimajones og okonomiyakisaus er viktig for smaken, og får du tak i bonitoflak gir det en ekstra spiss på retten. Bonitoflak er syltynne skiver av tørket og fermentert tunfisk som du kan finne i enkelte asiatiske butikker, sier Jan Robin Ektvedt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han dekker de saftige og nystekte japanske pannekakene med rikelig med wasabimajones.

- Du kan bruke annen majones også, men det smaker best med wasabi. Den er enkel å lage, det er bare å smake til majonesen med wasabipulver eller paste, sier Jan Robin.

Les også : Den beste ketchupen lager du helt enkelt selv.

En myte at det ikke passer med vin til asiatisk mat.

Trendy gatemat kan du lage hjemme.