Matsvinn:

Varsler endringer

Glem super size, nå blir McDonald's-menyene mindre. Om du vil.

MINDRE MAT: Fra denne uken vil McDonald's minste meny ha endre mindre størrelse på drikke og pommes frites. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Mark Lennihan / NTB Scanpix
MINDRE MAT: Fra denne uken vil McDonald's minste meny ha endre mindre størrelse på drikke og pommes frites. Illustrasjonsfoto: AP Photo/Mark Lennihan / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Glem super-size. Når McDonald’s nå justerer størrelsene på menyene sine - er det til det mindre.

Ny liten meny får Happy Meal-størrelse på fries og drikke, men størrelsen på burgeren forblir den samme, skriver burgerkjeden i en pressemelding.

Årsaken er ikke å slanke kundene eller snyte dem for mat - men å kutte matsvinn i restaurantene.

- Gjennom mindre porsjoner har gjestene mulighet til å velge den menyen som passer dem best. Dette vil igjen føre til at mindre mat går til spille, samtidig som kundene blir fornøyd, sier Veronika Skagestad, kommunikasjonssjef i McDonald’s Norge.

Roser tiltak

- Jeg vil berømme McDonald's for dette initiativet. Det betyr mye at store aktører tar grep, sier Anne Marie Schrøder, kommunikasjonssjef i Matvett.no

Hun er likevel ikke bare imponert over burgerkjeden, og viser til at McDonald's ikke har signert Bransjeavtalen om reduksjon av matsvinn. Ei heller KuttMatsvinn2020 – et eget prosjekt rettet mot serveringsbransjen.

- Vi oppfordrer McDonald's til å være med på det nasjonale rammeverket for å redusere matsvinn gjennom bransjeavtalen, sier Schrøder, og legger til: - Men, la det ikke være tvil: Vi heier på at McDonald's tar grep om eget matsvinn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer