Dyrevernaksjon

- Veganer-aktivist beskutt etter kanin-aksjon

«Mythical Mia» og en gjeng aktivister brøt seg inn i kanin-farm i Spania.

MYTISK: Aktivisten, som går under navnet «Mythical Mia» holder til Barcelona, men er muligens britisk. Bildet er fra hennes Instagramkonto hvor hun viser fram det som skal være resultat av et oppgjør etter en aksjon hvor hun brøt seg inn på en oppdrettsanlegg for kaniner. Foto: Mythical Mias Instagram-konto
MYTISK: Aktivisten, som går under navnet «Mythical Mia» holder til Barcelona, men er muligens britisk. Bildet er fra hennes Instagramkonto hvor hun viser fram det som skal være resultat av et oppgjør etter en aksjon hvor hun brøt seg inn på en oppdrettsanlegg for kaniner. Foto: Mythical Mias Instagram-konto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En veganer-aktivist i Spania hevder at hun har blitt angrepet av en gjeng med rasende folk i forrige uke.

Angrepet skal angivelig ha skjedd etter at hun «reddet» 14 kaniner fra en oppdrettsfarm. Det ser imidlertid ikke ut som om redningsaksjonen gikk helt etter planen. Ifølge en rapport skal aktivistens aksjon ha medført at nesten 100 baby-kaniner har omkommet, skriver den spanske avisa La Vanguardia.

Aktivisten som går under navnet «Mythical Mia» (Mytiske Mia) på sosiale medier gjennomførte den angivelige aksjonen på en gård i nærheten av den spanske byen Osono sist søndag, ifølge avisa.

Fem kaniner som var drektige og som snarlig skulle føde skal ha blitt drept under den kaotiske aksjonen. Flere andre kaniner brakk ryggen og ble overlatt til seg selv, heter det i rapporten, som siterer en lokal veterinær.

Måtte avlives

Flere av kaninene som Mythical Mia «befridde» var enten gravide eller ammet. Det skal ha vært snakk om omtrent 90 baby-kaniner. Alle de små kaninene måtte avlives, hevdes det.

Aktivisten selv sier til avisa The Independent at alle påstander om at dyr ble drept er falske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer