Fanatisk veganisme:

Veganer saksøker nabo for grilling

- De griller med vilje, sier den fortvilede kvinnen.

VEGAN I HARNISK: Den australske veganeren Cilla Carden saksøker naboene for grilling av kjøtt og fisk. Illustrasjonsfoto: Stockphoto
VEGAN I HARNISK: Den australske veganeren Cilla Carden saksøker naboene for grilling av kjøtt og fisk. Illustrasjonsfoto: StockphotoVis mer

En kvinne i Australia har saksøkt sine to nærmeste naboer for å grille kjøtt og fisk i hagen.

Den angivelige udåden skjedde i et alminnelig boligstrøk i den australske storbyen Perth på vestkysten.

Cilla Carden er veganer og mener det har blitt uutholdelig å kjenne lukten av grillet kjøtt og fisk.

I søksmålet skal hun ha uttalt at naboene griller maten med vilje for å irritere henne.

- De har plassert grillen akkurat der, så jeg kan lukte fisk. Alt jeg kan lukte er fisk, sier hun til det australske mediet Nine News.

- Jeg kan ikke lenger gå ut og nyte min egen bakgård. Jeg kan ikke gå ut dit, sier en fortvilet Carden som til daglig jobber som massasjeterapeut.

Det er ikke bare grillmaten som har gjort livet uutholdelig for den australske kvinnen. Hun mener også at sigarettrøyken siver inn og ytterligere forringer bakhageidyllen.

- De gjør det med vilje. Det har jeg også sagt i retten. Det er med vilje.

Basket og sigarettrøyk

Som om ikke det var nok, er hun også lei av bråket som barna skaper når de spiller basketball.

- Ballene har banket i veggen og gjort at huset vibrerer. Det er veldig forstyrrende og jeg til tider ikke kunne sove, forteller hun.

Carden trakk derfor begge naboene for retten. Men, retten har i første instans avvist saken. Selv etter en påfølgende rettsappell om å få tatt opp saken har den fortsatt ikke blitt behandlet i rettssystemet.

Ingen av naboene vil la seg intervjue, men en av dem ville gjerne opplyse om at de har fjernet grillen og bedt barna om å ikke spille unødig basketball.

Urimelige krav

Den andre naboen har i en skriftlig redegjørelse uttalt at Cardens krav er «urimelige og ville virke innskrenkende på hvordan naboene bruker deres egne hager på en fornuftig og akseptabel måte»

Men, overfor NineNews opplyser kvinnen at hun ikke akter å gi seg så lett. Nå vil hun ta saken til høyesterett.

Og i den forbindelse har Cilla Carden samlet inn mer enn 400 sider som hun vil bruke i saken.