Dømt i vegan-saken:

Veganpar dømt for feilernæring av baby

Far ble dømt til ett år og to måneder i fengsel.

ADVARER: Gry Hay i Helsedirektoratet advarer mot å la barn ha et strengt og ensidig kosthold, som kan få alvorlige konsekvenser for barns utvikling. Et godt sammensatt vegansk kosthold kan dekke behovet for energi og næringsstoffer, men krever gode kunnskaper, mener hun. Foto: Helsedirektoratet
ADVARER: Gry Hay i Helsedirektoratet advarer mot å la barn ha et strengt og ensidig kosthold, som kan få alvorlige konsekvenser for barns utvikling. Et godt sammensatt vegansk kosthold kan dekke behovet for energi og næringsstoffer, men krever gode kunnskaper, mener hun. Foto: Helsedirektoratet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det begynte med at foreldrene selv oppsøkte legehjelp da deres knapt seks måneders gamle gutt verken vokste eller la på seg slik som forventet.

Den svenske paret er nå dømt i Nacka tingrett utenfor Stockholm for å ha forvoldt skade på barnet gjennom feilernæring. Dommen lyder på henholdsvis ett år og to måneder for mannen og 100 timers samfunnstjeneste for kvinnen.

Paret er selv veganer.

I rettssaken forklarte flere leger hvordan de hadde rådet paret til å gi barnet animalsk kost for at det skulle komme seg ut av sultetilstanden det befant seg i.

Dette ble etter sigende ikke tatt til følge, og paret hadde spurt om soyabaserte produkter på tross av legenes råd om at barnet trengte melkeprodukter som inneholdt mer fett.

Rettssaken foregikk i desember, og dommen falt denne uka.

Lyttet ikke til rådene

Leger og ansatte ved de lokale helsemyndighetene fortalte at de gjentatte ganger hadde informert foreldreparet om hvilken akutt sultesituasjon barnet var i, men at de ikke var lydhøre for deres råd og anbefalinger om at vegansk kost ikke passer for så små barn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer