SJOKOLADEPIZZA: Fabio Addesse viser hvordan han lager sjokoladepizza på Tipo pizzeria i Oslo.Vis mer Vis mer

Oppskrift på dessertpizza med sjokolade

Vennene vil elske deg: - En perfekt sjokoladepizza!

Hemmeligheten ligger i kombinasjonen av søtt, salt og friskt.

(Dagbladet): - Det er ikke uvanlig å servere søt pizza til dessert i Italia, sier Fabio Addesse, til Dagbladet.

PIZZAKOKK: Fabio Addesse deler oppskrift på sjokoladepizza slik de lager den på Tipo pizzeria på Grünerløkka. 
PIZZAKOKK: Fabio Addesse deler oppskrift på sjokoladepizza slik de lager den på Tipo pizzeria på Grünerløkka.  Vis mer

Addesse er pizzakokk på Tipo pizzeria på Grünerløkka i Oslo, og kommer fra pizzaens hjemland, Italia.

Tidligere i vår hjalp han oss å teste Dr Oetkers sjokoladepizza, som pizzagiganten lanserte i Tyskland rundt påsketider. For Addesse var det dessverre ingen fulltreffer, og det var bunnen som skuffet mest.

- Det er jo ikke pizza. Det er kjeks! Hele poenget med en søt dessertpizza er at man skal bruke ordinær pizzadeig.

Når vi tenker på pizza, er tomatsaus og revet gulost stort sett noe av det første vi kommer på. Men det er ingen regel som sier at pizzaen må ha hverken ost eller tomatsaus på.

Du kan for eksempel lage en hvit pizza, pizza bianca, der du bruker crème fraiche i stedet for tomatsaus.

Eller hva med å lage en dessertpizza?

Søtt, salt og friskt

- De beste dessertpizzaene kombinerer salt pizzadeig med søtt fyll, og så toppet med noe friskt eller syrlig, som bær eller sitronsaft, forklarer Addesse.

Vanlige kombinasjoner er banan og karamell; eple med sukker og kanel; fersken eller andre friske frukter og sitronkrem - og ikke minst sjokoladepizza.

På Tipo lager Addesse en Nutella-pizza; pizza med Nutella, ricotta-ost, marshmallows og jordbær, og oppskriften deler han her med Dagbladets lesere.

I oppskriften over har vi sløyfet ricotta, for å få enda mer fremtredende Nutella-smak, men du kan blande ut Nutellaen med litt ricotta for et mer kremaktig fyll om du ønsker.