(Dagbladet): - Det er ikke uvanlig å servere søt pizza til dessert i Italia, sier Fabio Addesse, til Dagbladet.
Addesse er pizzakokk på Tipo pizzeria på Grünerløkka i Oslo, og kommer fra pizzaens hjemland, Italia.
Tidligere i vår hjalp han oss å teste Dr Oetkers sjokoladepizza, som pizzagiganten lanserte i Tyskland rundt påsketider. For Addesse var det dessverre ingen fulltreffer, og det var bunnen som skuffet mest.
- Det er jo ikke pizza. Det er kjeks! Hele poenget med en søt dessertpizza er at man skal bruke ordinær pizzadeig.
Når vi tenker på pizza, er tomatsaus og revet gulost stort sett noe av det første vi kommer på. Men det er ingen regel som sier at pizzaen må ha hverken ost eller tomatsaus på.
Du kan for eksempel lage en hvit pizza, pizza bianca, der du bruker crème fraiche i stedet for tomatsaus.
Eller hva med å lage en dessertpizza?
Søtt, salt og friskt
- De beste dessertpizzaene kombinerer salt pizzadeig med søtt fyll, og så toppet med noe friskt eller syrlig, som bær eller sitronsaft, forklarer Addesse.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger