Oppskrift på grillsausen til Geir Skeie

Verdens beste grillsaus: Har du ketchup er du halvveis

Geir Skeies barbecuesaus passer til det aller meste av det du legger på grillen. Du lager den enkelt på en halvtime.

PRIKKEN OVER I'EN: En godt krydret grillsaus løfter sommermaten til nye høyder, mener Geir Skeie, verdensmester i kokkekunst og restauratør i Sandefjord og Hemsedal og på Stord. Alle foto: Paal André Schwital
PRIKKEN OVER I'EN: En godt krydret grillsaus løfter sommermaten til nye høyder, mener Geir Skeie, verdensmester i kokkekunst og restauratør i Sandefjord og Hemsedal og på Stord. Alle foto: Paal André Schwital Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er glad i grilling, enten det er hjemme på min store BBQ-grill med smoker for langtidsgrilling, eller på båttur eller fjelltur med gode pølser. Smaken på maten blir ekstra god når den grilles, og teknikken passer på alt fra kjøtt og fisk til skalldyr og fruktdesserter, sier den bokaktuelle toppkokken og restauranteieren Geir Skeie.

Se hvilken grilltrend som tok helt av i sommer!

Hva legger den uoffisielle verdensmesteren i kokkekunst fra Bocuse d'Or-konkurransen i 2009 selv på grillen gjennom sommeren?

- Hel fisk, skalldyr og nakkekoteletter, forteller Skeie.

Gode sauser, dressinger og masse grønt tilbehør er fast følge til grillmaten, ifølge kokken. Selv et enkelt grillmåltid med pølser og hamburgere kan lett gjøres om til et herremåltid med rett tilbehør:

- Grønnsaker og smaksrike dressinger gjør burger- og pølsematen friskere og lettere. Prøv en yoghurtbasert tzatziki-dressing, en cole slaw eller noen gode, syltede grønnsaker ved siden av, anbefaler Skeie.

Han er i øyeblikket både nybakt far og forfatter. Boka Skeie lanserer i disse dager, «Grøntboka - mine beste tilbehør», handler som tittelen antyder om det vi spiser ved siden av hovedingrediensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer