Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Eli Corsi fra Eataly på Aker Brygge fikk sølv i pizza-VM:

Verdens nest beste pizzakokk bor i Norge: Unngå kjevletabben

Her er pizzamesterens beste pizzatips.

I VERDENSKLASSE: Elia Corsi vant torsdag sølv i pizza-VM for sin glutenfrie pizza. Foto: Tobias Schelin
I VERDENSKLASSE: Elia Corsi vant torsdag sølv i pizza-VM for sin glutenfrie pizza. Foto: Tobias Schelin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Verdens nest beste glutenfrie pizza har norske aner. Torsdag fikk pizzakokken Elio Corsi sølv i pizza-VM for sin glutenfrie pizza.

NORGES BESTE PIZZA: Her er Corsi med pizzaen han vant NM med, toppet med jordskokk og trøffel. Foto: Lars O Gulbrandsen
NORGES BESTE PIZZA: Her er Corsi med pizzaen han vant NM med, toppet med jordskokk og trøffel. Foto: Lars O Gulbrandsen Vis mer

Corsi er italiensk, men er til daglig å finne som pizzaiolo, pizzakokk, på restauranten Eataly på Aker Brygge.

– Jeg er glad og stolt over at jeg kan holde meg i toppen av pizzaverdenen. Spesielt når det gjelder glutenfri pizza, da det nok er det mest krevende, sier Corsi.

Dette er ikke første gangen Elio Corsi får internasjonal anerkjennelse for sine norske pizzaer. I fjor kom han på tredjeplass i Pizza World Championship. Han har også bronse i VM fra 2016, gull i EM 2015 og NM-vinner i 2014 og 2017.

- Ikke bruk kjevla

Glutenfrie bunner er ikke det enkleste å gi seg i kast med, men Corsi valgte likevel å delta i denne kategorien, da glutenfri mat ligger ham tett om hjertet.

- Det å produsere en glutenfri bunn som har samme deilige sprø form og smak er veldig vanskelig og en utfordring hvor de beste møter de beste, sier Corsi til Dagbladet.

Vi har ikke klart å lure ut av ham oppskriften på denne pizzaen, men han bekrefter at trikset for en sprø og luftig bunn er det samme:

Ikke bruk kjevle når du skal rulle ut pizzadeigen. Da klemmer du ut all luften av deigen, og den blir flat og hard. Bruk hendene i stedet.

Oppskriften på Norges beste pizza i 2017 finner du her.

Nesten vinnerpizza

Vinnerpizzaen har fått navnet Pizza Tartufo e'crudo, og er toppet med mascarponekrem med trøfler, squash, limesaft, rucola, mikrospinat, squashblomst, soaveskinke, sommertrøffel og pecorino.

En litt enklere av vinnerpizzaen selges i dag på Eataly på Aker Brygge (både med og uten gluten). Til sommeren kan du kjøpe pizzaen som ga Corsi sølv.

Det eneste som ikke vil være likt er pizzabunnen. Den må de nemlig kjøpe.

- Vi har for lite kjøkken til at vi kan produsere glutenfrie pizzabunner. Mel er som støv, og setter seg over alt, så vi har av sikkerhetsgrunner valgt å kjøpe frosne pizzabunner av rådeig, slik at vi kan garantere at de glutenfrie pizzaene er glutenfrie, sier Tobias Schelin, daglig leder ved Eataly Ristorante, til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!