(Dagbladet) Interessen for vegetarmat har nærmest eksplodert de siste månedene. Kanskje du snart er på vei til påskefjellet og er litt sulten mens du likevel stopper for å tanke på bilen?

Vi tok med butikkslaktermester og kjøttekspert Daniel Byskov for å teste både de nye vegetarburgerne og de klassiske burgerfavorittene på Deli de Luca og Circle K. Hvem frister det mest å sette tenna i, og hvilken burger gjør størst smaksopplevelse?
NB! I en tidligere versjon av denne artikkelen framkom det at burgerne fra Deli de Luca kan kjøpes på Essos bensinstasjoner. Det er feil. Deli de Luca har ulike burgerkonsepter på bensinstasjoner og på storkioskene i byene. Burgerne i denne testen er fra storkioskene. Dagbladet beklager misforståelsen.
Vegetarburger (Circle K/kr 55)

- På bildet bak disken ser denne vegetarburgeren fristende ut med fin stekeskorpe. Inntrykket er helt annerledes når jeg nå har den foran meg: Selve burgeren er ganske taslete i formen. Tja... dette er ganske tørt, og umiddelbart litt vanskelig å fange opp hva smakene består i. Jeg kjenner at bønner er en av ingrediensene. Selv om den er veldig tørr i kantene, er den bedre inni. Standard tilbehør i form av salat, løk og tomat. Hvitløksdressingen kunne gjerne ha vært spicet mer opp. Brødet er bra. Jeg synes det er veldig fint at vegetarianere nå får et tilbud på veien, men totalt sett fortjener de bedre enn dette her.
Green de luxe (vegetarburger) (Deli de Luca kr 69)

- Oj, her ble jeg overrasket: Denne burgeren ser så delikat ut når den ligger i monteren ved disken, men ender opp så kjip etter at den er stekt. Fremstår brent og tørr, og osten er hard i kantene.
Karbonaden er tykk og overraskende saftig, men med litt «limete» konsistens. Bønnesmaken er ikke så tydelig, det er derimot søtsmaken: Denne er så søt, at den kunne vært dessert! En medvirkende årsak er selvsagt at brødet minner om brioche. Burgeren er dekket med masse ost, foruten sylteagurk og mye løk som er med på opprettholde fuktighet. I denne kombinasjonen betyr det at resultatet blir enda mer søtt.

Superburger, liten (Circle K/kr 69)
- Dette ser ut som en standard burger. Også her vil jeg gi honnør for at man har brukt et litt mer spennende og grovere brød enn det jeg vanligvis forbinder med gatekjøkkener. Denne burgeren er tradisjonell og fungerer bra med ost og bacon. Kjøttkarbonaden er saftig, men personlig skulle jeg ha ønsket mer mer spenst i konsistensen.

Cheeseburger (Deli de Luca kr 69)
- Denne burgeren ser kjip ut i det du åpner lokket på boksen, og man ser nesten ikke forskjell på hva som er opp og hva som er ned. Brødet er kjempetørt og smuldrer i det jeg skal løfte cheeseburgeren opp til munnen. Den er ganske kompakt og tørr, og det er en dårlig løsning å varme alt rundt burgeren - inkludert sylteagurken - i samme omgang i forhåndsinnstilt ovn.

Test av de nye burgerne: McDonald's overrasker oss
Karbonaden er veldig grov og ikke like søt som vegetarburgeren fra samme kjede, og det hjelper litt. Konsistensen er helt ok, men at brødet er ødelagt i ovnen trekker ned på karakteren.
Les også: