TESTVINNER: Det meste klaffet på nye Humle & Malt, som ble best i vår test av spisesteder på Gardermoens innlandsterminal.
TESTVINNER: Det meste klaffet på nye Humle & Malt, som ble best i vår test av spisesteder på Gardermoens innlandsterminal.Vis mer

Test av restaurantene på Gardermoen, innlandsterminalen

Vi testet maten på nye Gardermoen: - Dette bør alle turistene få smake!

Vinneren er så fin at vi håper den får en filial på utland, men ingen av restaurantene er verdt å reise ekstra tidlig til Gardermoen for å besøke.

Gardermoen (Dagbladet): - Det hadde vært kult å ha et så godt spisested på en flyplass at man har lyst til å dra tidligere på flyplassen, sier Daniel Byskov.

Det er ingen godt bevart hemmelighet at flymat ikke er en kulinarisk højdare. Mange velger heller å spise på flyplassen før avreise.

Dagbladets matjournalister har sammen med Byskov testet alle restaurantene på Gardermoens innlandsterminal.

Landets hovedflyplass har fått en ny pir, og samtidig rustet opp restauranttilbudet.

Lettere å spise sunt

Nye aktører har kommet inn, og når alt er ferdig skal det være hele 40 spisesteder.

Det er bare å slå det fast med en gang: Tilbudet i brødmat er rikelig; sandwicher, wraps, ciabatta, smørbrød og baguetter.

Samtidig har det blitt lettere å finne seg noe grønt og sunt, som for eksempel en smoothie, en salat og til og med et glass med grønnkålchips.

Seafood Bar er foreløpig det eneste sjømatstedet i terminalen. To nye steder er på vei, blant annet en asiatisk restaurant.

Spisestedet som kom best ut i denne testen, Humle & Malt, er absolutt verdt et besøk om du først er på Gardermoen. Det ser ikke bare nytt og lekkert ut, men maten smaker også bra. I tillegg serveres en rekke typer håndverksøl.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hit kommer vi gjerne igjen!

PARKEN:

PARKEN: Ytterst i terminalen ligger den tiltalende cafeen Parken, der smakspanelet ikke hadde noen oppløftende matopplevelse.
PARKEN: Ytterst i terminalen ligger den tiltalende cafeen Parken, der smakspanelet ikke hadde noen oppløftende matopplevelse. Vis mer

Utvalg: To focaccia, noen ciabattas, et par wraps, bakervarer, nøtter, alkohol, kaffe.

Vi spiser: Ost- og skinkeciabatta , focaccia med skogsopp, kanelbolle.

MAJONES: Ost- og skinkeciabatta i Parken er smurt med majones innerst.
MAJONES: Ost- og skinkeciabatta i Parken er smurt med majones innerst. Vis mer

Ost og skinke-ciabatta burde være et trygt valg. Det er det ikke her. Den er tørr, og det eneste tilbehøret er en tykk stripe majones helt innerst.

Brødet er kaldt og det hele er ganske smakløst. På ingen måte verdt 89 kroner.

SMAKLØS: Ciabatta med ost og skinke, slik den serveres i Parken.
SMAKLØS: Ciabatta med ost og skinke, slik den serveres i Parken. Vis mer

Focacciaen har et tynt lag med kremost, skogsopp og ruccola. Det ser godt ut og lukter fristende, men dette er Gardermoens minst hyggelige spiseopplevelse denne dagen. Soppen er slapp, seig og iskald. Flere av soppbitene er fortsatt gjennomfrosne. Prisen på sørgeligheten var 108 kroner.

- Frossen sopp, midt i soppsesongen? For en skuffelse!

FROSSEN: Ciabatta med sopp høres godt ut, men ikke når soppen er frossen.
FROSSEN: Ciabatta med sopp høres godt ut, men ikke når soppen er frossen. Vis mer

Vi ble tilbudt oppvarming av focacciaen ved betaling, noe vi burde ha sagt ja til - siden fyllet var frossent.

Parken er en av terminalens mest innbydende restauranter, med lyst og hyggelig interiør. Her kunne vi godt tenkt oss å sitte og spise, men etter å ha smakt på maten, kan vi ikke anbefale dette som noe annet enn et drikkested.

Norgesglasset

PERLE: Den spektakulære baren Norgesglasset et tegnet av Snøhetta, og byr på et drinker og et lite utvalg mat.
PERLE: Den spektakulære baren Norgesglasset et tegnet av Snøhetta, og byr på et drinker og et lite utvalg mat. Vis mer

Utvalg: Norgesglasset er primært en bar, med signaturcocktails servert i Norgesglass. Til drikken serveres snacks som spekemat og ost, samt wraps med ulikt fyll.

PULLED PORK: Wrap med pulled pork og grønnkål i Norgesglasset.
PULLED PORK: Wrap med pulled pork og grønnkål i Norgesglasset. Vis mer

Vi spiser og drikker: Wrap med pulled pork, kanelbolle, og to signaturcocktails; bringebærmojito og jordbærcaipirinha.

NORGESGLASSET: Kanelbollen i Norgesglasset smakte mye bedre enn den så ut.
NORGESGLASSET: Kanelbollen i Norgesglasset smakte mye bedre enn den så ut. Vis mer

Norgesglasset har ikke mer igjen av det vi ønsker å bestille, hverken spekemat eller wraps med kylling eller laks. Wrapen med pulled pork og grønnkål ser ikke spesielt delikat ut når den deles i to, men vi blir likevel positivt overrasket over smaken.

Dinsides Kristin Sørdal viser deg hva som er nytt på Oslo lufthavn Gardermoen, som nå har åpnet alle sine nye pirer, butikker og spisesteder! Vis mer

Slakterutdannede Daniel Byskov mener at kjøttet er ujevnt og ikke nok «pulled», men synes helhetsopplevelsen er ok.

Kanelbollen ser tørr ut, men smaker bedre enn forventet, og vekker større begeistring enn tilsvarende bakverk andre steder på flyplassen.

COCKTAILBAR: Smakspanelet opplevde at stilen var bedre enn innholdet Norgesglass-baren.
COCKTAILBAR: Smakspanelet opplevde at stilen var bedre enn innholdet Norgesglass-baren. Vis mer

Siden dette er en bar som har profilert seg på cocktails i norgesglass, smaker vi også på to av signaturdrinkene. Det angrer vi raskt på. Begge er laget med frosne bær med litt emmen frysersmak. Drinkene blir stående igjen på bordet. Minus også for en flyplass-bartender som tar seg litt for god tid bak disken.

Baren NorgesGlasset, tegnet av Snøhetta, ser spektakulær ut. Den ligger i den nye piren en trapp opp. Maten var helt grei, men dessverre leverte ikke drinkene, noe de burde gjøre på et sted som dette.

POINT KIOSK:

KAFFE OG COLA: Point byr på kjapp mat for deg som må løpe til flyet.
KAFFE OG COLA: Point byr på kjapp mat for deg som må løpe til flyet. Vis mer

Utvalg: Ordinær kiosk, med en egen disk med pølser og påsmurte baguetter. Selvbetjening av bakervarer og kaffe, samt enkelte ferdigsandwicher og wraps.

Vi spiser: Chorizopølse med ost i brød, og grov baguette med ost og skinke.

Chorizopølsen bar skrukkete preg av å ha ligget lenge, men har fortsatt knekk. Den er i størrelse XXL, og du blir mer enn mett, selv om matopplevelsen ikke er noe å skrive hjem om. Pølsa er grov og småkrydret, men ingen højdare, og brødet er på den tørre siden.

Ost- og skinkebaguetten er anrettet med tomat og agurk, men er kjemisk fri for både smør og majones.

ENKEL LØSNING: Mange kjøper med seg en baguette på flyet. Point-varianten har tomat og agurk, men ikke smør eller majones.
ENKEL LØSNING: Mange kjøper med seg en baguette på flyet. Point-varianten har tomat og agurk, men ikke smør eller majones. Vis mer
PØLSE I FARTA: Du blir mett og vel så det av den store chorizopølsa fra Point-kiosken.
PØLSE I FARTA: Du blir mett og vel så det av den store chorizopølsa fra Point-kiosken. Vis mer

Ren, ryddig og velfylt kiosk med hyggelig service,

men det er ikke her at du skal forvente deg flyplassens største, smaksmessige overraskelser.

Seafood bar

SEAFOOD BAR: Sushi, fiskesuppe og reker i trengsel. En av Gardermoens gamle travere, som får en avløser om ikke altfor lenge.
SEAFOOD BAR: Sushi, fiskesuppe og reker i trengsel. En av Gardermoens gamle travere, som får en avløser om ikke altfor lenge. Vis mer

Utvalg: Sjømat i form av ulike smørbrød, skalldyr, ferdige sushibrett på kjøl og et par varmretter, som fiskesuppe og bouillabaisse.

Vi spiser: Kremet fiskesuppe og landgang med reker, røkelaks og kreps.

FISKESUPPE: Kremet suppe og vel så det på Seafood bar.
FISKESUPPE: Kremet suppe og vel så det på Seafood bar. Vis mer

Landgangen er raust utstyrt med reker, kreps og laks. Den ser appetittvekkende ut, men smaken preges dessverre av litt for sjenerøse mengder med kjøpemajones, og loff som er tørr og anonym.

LANDGANG: Reker, krepsehaler og laks på en seng av salat og majones på Seafood bar.
LANDGANG: Reker, krepsehaler og laks på en seng av salat og majones på Seafood bar. Vis mer

Den kremete fiskesuppen lever opp til sitt navn, og ligner nesten like mye på béarnaisesaus, som på suppe. Laksebiter og reker har ligget litt for lenge i suppa, og blitt tørre og seige. Dette blir altfor mektig, og i tillegg litt for salt.

«Seafood bar» er en gammel traver på Gardermoen. Et nytt sjømatkonsept skal være på vei i denne terminalen, og vi venter i spenning.

Ritazza:

RITAZZA: Hyggelig café, men bakervarene skuffer.
RITAZZA: Hyggelig café, men bakervarene skuffer. Vis mer

Utvalg: Klassisk kaffested med alkoholservering. Et lite utvalg varmretter, men hovedsakelig sandwicher, bakervarer, vafler, brus, juice, smoothies og kaffe.

Vi spiser: Chèvresalat, vaffel med brunost og kanelsnurr.

SLITEN SALAT: Osten reddet salaten, som ellers bød på ruccola og bønner som hadde tatt kvelden. Fra Ritazza.
SLITEN SALAT: Osten reddet salaten, som ellers bød på ruccola og bønner som hadde tatt kvelden. Fra Ritazza. Vis mer

Salaten så frisk ut i pakken, men tapte seg ved nærmere bekjentskap. Edamamebønnene var skrukkete, og ruccolaen slapp og livløs. Rødbetbitene var i overkant store til å serveres rå, men salaten reddes av sprø pinjekjerner, en god chèvre-ost og en ok vinaigrette.

Ritazzas kjøkken er denne dagen under ombygging, og personalet beklager servering på papptallerkener. Kaffen blir vi bedt om å tappe selv fra en stor kolbe.

VAFFEL TO GO? Ritazza byr på diverse bakervarer som kanelsnurr og vaffel - til testernes store skuffelse.
VAFFEL TO GO? Ritazza byr på diverse bakervarer som kanelsnurr og vaffel - til testernes store skuffelse. Vis mer

Ombygging er likevel ingen unnskyldning for de sørgelige bakervarene vi serveres. Vaffelen er ikke gjennomstekt, og kanelsnurren tørr og kjedelig.

På et kaffested som dette bør man kunne forvente bedre.

Bølgen & Moi Food Garage

FLYPLASSFILIAL: Bølgen & Moi Food Garage byr på små og store retter i et tiltalende miljø.
FLYPLASSFILIAL: Bølgen & Moi Food Garage byr på små og store retter i et tiltalende miljø. Vis mer
BØLGEN & MOI: Godt utvalg i disken på Bølgen & Moi Food Garage.
BØLGEN & MOI: Godt utvalg i disken på Bølgen & Moi Food Garage. Vis mer

Utvalg: Ferdige salater, sandwicher og pizza, samt et utvalg varmretter, som burger, fiskesuppe og frokostretter.

Vi spiser: Thorenfeldts spesialburger med bacon og ost, og pizzastykke med serranoskinke.

Pizzaen med skinke kommer rett fra varm utstillingsmonter, men er ikke mye mer enn lunken. Smaken er god, men stykket har rukket å tørke og bli litt kjedelig.

SLAPP OG LUNKEN: Pizzastykket bar preg av å ha ligget for lenge i disken på Bølgen & Moi Food Garage.
SLAPP OG LUNKEN: Pizzastykket bar preg av å ha ligget for lenge i disken på Bølgen & Moi Food Garage. Vis mer

Burgeren serveres på planke med pommes frites i stålkurv, og burgerlokket snudd opp ned. Det ser morsomt ut, men er klissete å spise, ihvertfall med hendene.

HIPSTERBURGER: Innholdsrik og god burgeropplevelse på Bølgen & Moi Food Garage.
HIPSTERBURGER: Innholdsrik og god burgeropplevelse på Bølgen & Moi Food Garage. Vis mer

Burgeren er på nippet til overstekt, men fremdeles litt rosa i midten.

Smakspanelet er delt i forhold til pommes frites-varianten. Noen synes de er ekstra gode og sprø. Andre synes de er gode, men altfor fete. Det virker som om noen har helt smeltet smør over dem.

Totalt sett er dette en innholdsrik burgeropplevelse. Det er mye som skjer på tallerkenen. Tilbehøret er velsmakende og sjenerøst, med både tomatsalat, kraftig ketsjup, bacon, ost og coleslaw. Godt!

Hit går vi gjerne tilbake for å prøve andre ting på menyen.

TGI Fridays

OPP EN TRAPP: På TGI Fridays blir du tatt i mot i inngangspartiet og vist til bordet.
OPP EN TRAPP: På TGI Fridays blir du tatt i mot i inngangspartiet og vist til bordet. Vis mer

Utvalg: Menyen er den samme som på øvrige TGI Fridays-steder; burgere, quesadillas, grillmat, pasta og salater.

Vi spiser: Quesadilla med kylling og cæsarsalat med kylling.

TEX-MEX: Quesadilla med ost og skinke på TGI Fridays.
TEX-MEX: Quesadilla med ost og skinke på TGI Fridays. Vis mer

Quesadillaen serveres varm og sprø, med forsiktig smak av ost og kylling. Heller ikke tilbehøret lykkes i å gjøre dette til noe mer enn helt gjennomsnittlig.

Porsjonen med cæsarsalat er raus, og kyllingen saftig og godt krydret. Dressingen mangler det karakteristiske stinget av ansjos, men dette er likevel en salat vi kan spise igjen.

SALAT: Saftig og god kylling i cæsarsalaten på TGI Fridays.
SALAT: Saftig og god kylling i cæsarsalaten på TGI Fridays. Vis mer

Den som liker tex-mexmat og service av den overstrømmende, amerikanske typen skal styre sine skritt opp trappen like innenfor sikkerhetskontrollen i innlandsterminalen.

Restauranten var denne dagen det eneste som bød på bordservering. Og er du over gjennomsnittet glad i brus, skal du absolutt gå hit, for her er påfyll inkludert i prisen.

Konklusjonen blir at maten er bittelitt kjedelig, men god nok til å bli en bra start på ferien.

Jamie's Deli

VARIERT: Stedet til den engelske kjendiskokken byr på en kombinasjon av selvbetjening og servering over disk.
VARIERT: Stedet til den engelske kjendiskokken byr på en kombinasjon av selvbetjening og servering over disk. Vis mer

Utvalg: Salater, både ferdigpakkede og i løs vekt i disk, juice, smoothies og limonade, pizzastykker, smørbrød, snacks og noen varmretter (lasagne, pulled pork og laks), kaffe, øl, vin, te og juice.

Vi spiser: Pizza funghi og vegetarsalat.

Jamies fristelser: Pizza med sopp og quinoasalat med rødbeter står på Jamie Olivers meny på Gardermoen.
Jamies fristelser: Pizza med sopp og quinoasalat med rødbeter står på Jamie Olivers meny på Gardermoen. Vis mer

Utvalget er delikat og innbydende. Pizzaen med sopp ser fristende ut, og er fylt med rikelige mengder med sopp, ost og friske urter. Litt revet sitronskall på toppen setter en piff på pizzaen.

Men selv om fyllet er godt, er dessverre bunnen veldig seig og deigete, og ødelegger slik for helhetsopplevelsen.

Salaten er en quinoasalat med både kokte og rå rødbeter i, samt brokkoli, feta og mynte. Vi fikk velge mellom to dressingtyper, og gikk for en yoghurt- og sitrondressing. Dette er ikke superspennende, men smaker godt, sunt og friskt.

Pluss for spennende utvalg i mat, hyggelig personale og delikate omgivelser. Her får vi lyst til å spise igjen.

Humle & Malt

SIGNAL: Navnet Humle & Malt signaliserer klart at øl spiller en viktig rolle på menyen.
SIGNAL: Navnet Humle & Malt signaliserer klart at øl spiller en viktig rolle på menyen. Vis mer

Utvalg: Fristende opplagte smørbrød, ulike typer barsnacks, burgere og frokostretter. Et stort utvalg øl.

Vi spiser: Reindsyrburger og grov croissant med ost og skinke. Ved siden av drikker vi en 7 Fjell kjuagutt-øl, som ble anbefalt til burgeren.

SMAKEN AV NORGE: Burger med distinkt og god smak av reinsdyrkjøtt var et av høydepunktene i runden gjennom terminalen.
SMAKEN AV NORGE: Burger med distinkt og god smak av reinsdyrkjøtt var et av høydepunktene i runden gjennom terminalen. Vis mer

Burgeren blir servert på rektangulær, rustikk tallerken med pommes frites i kurv ved siden av. Selve burgeren er ganske kompakt, og minner mer om en karbonade, men det magre reinsdyrkjøttet er fint spedd ut med fett, og smaker godt. Sammen med tyttebærrømme, salat, tomat og halvgrovt burgerbrød er dette en innertier. Burgeren er faktisk verdt de 199 kronene vi betalte.

- Håper de har sånn på utland også, for dette bør alle turistene få smake!

NY VRI: Glem baguetten, og gå for en grov croissant med ost og skinke på Humle & Malt.
NY VRI: Glem baguetten, og gå for en grov croissant med ost og skinke på Humle & Malt. Vis mer

Den grove croissanten er stappet full av ost og skinke, men helt fri for smør eller tilbehør. Det tenker vi ikke over når vi smaker på den, for dette er godt. Velg gjerne denne istedenfor en klassisk ciabatta eller baguette på flyplassen.

Restauranten er tidsriktig innredet lyst tre, messing, marmor og skandinaviske tremøbler. Er du småfrøssen, kan du varme deg på et av sofaenes gode ullpledd. Et sted vi gjerne sitter lenge.