Norsk, prisbelønt matblogger gir ut kokebok fra Istanbul

Vidar gjorde lynkarriere som finansanalytiker. Et uventet livsvalg snudde opp ned på alt

Etter ti år i finansmiljøet i London la Vidar Bergum karrieren på hylla og flyttet til Istanbul for å lage mat.

RÅVAREELDORADO: Vidar Bergum blogger om mat fra sitt hjem i Istanbul. Her er han på sitt lokale marked, der han stadig finner nye og spennende råvarer. Foto: Bahar Kitapci
RÅVAREELDORADO: Vidar Bergum blogger om mat fra sitt hjem i Istanbul. Her er han på sitt lokale marked, der han stadig finner nye og spennende råvarer. Foto: Bahar Kitapci Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Afiyet olsun!

- At det var?

- Vel bekomme på tyrkisk, svarer Vidar Bergum, nyslått kokebokforfatter og matblogger med fast base i Istanbul.

Livet byr av og til på uventede svinger. Etter ti år i dress og slips bak et skrivebord i en investeringsbank i London, lagde trønderen plutselig mat på fulltid i et tyrkisk kjøkken. I hagen utenfor vokste det fikentrær, og fra vinduet så han helt til det gylne horn, kanalen som deler den europeiske delen av Istanbul i to.

- Vi hadde begge et ønske om å gjøre noe annet, forteller Bergum.

Økonomen, som opprinnelig kommer fra den lille bygda Lundamo, mellom Støren og Melhus, snakker om sin tyrkiske samboer. De to traff hverandre i London, der de begge jobbet lange dager og levde det Bergum beskriver som et givende, men krevende liv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer