OSTEKAKE: Egg, lys kokesjokolade og kremost er alt du trenger til denne luftige ostekaken, som lages uten kjeksbunn. Video: Per Ervland og Aase Dotterud Vis mer

Oppskrift på sjokoladeostekake:

VIDEO: Du trenger bare tre ingredienser for å lage kaka alle vil ha mer av

Egg, kremost og sjokolade er alt du trenger får å lage denne geniale lettbakte ostekaken.

(Dagbladet): Ja, vi elsker ostekaker. Siden ostekakene ble introdusert for oss på 1970-tallet har nordmenn flest fått et kjærlighetsforhold til ostekaker.

Ostekaker får vi i utallige varianter og kremost naturell er alltid med i oppskriften.

Du kan også bruke light-varianten av kremost hvis du ønsker det. Noen ostekaker inneholder nemlig ganske store mengder kremost og da kan kaken bli utrolig mektig.

Japansk variant

Med kun 3 ingredienser kan du lage en helt ny vri på ostekaken og her er det ikke kjeksbunn, som de fleste ostekaker har.

Denne japanske varianten blir en deilig, fluffig kake, nesten som en mousse. Kaken blir heller ikke særlig søt da det kunn er sukker fra sjokoladen som gir søtsmak.

For å få kaken vellykket må du piske eggehvitene helt stive og bland først inn litt av eggehviten før resten tilsettes. Eggehvite skal vendes inn, ikke røres! Det er dette som hever kaken. Den luftigeste eggehviten får du av ferske, romtempererte egg.

Kaken er glutenfri og uten nøtter. Som variasjon kan du lage kaken både med mørk sjokolade eller hvit sjokolade. Server den med bær, gjerne en bærsaus.

Amerikansk favoritt

New York Cheesecake er en klassisk amerikansk ostekake som er berømt over hele verden. Den er mektig, god og fløyelsmyk i konsistensen. Alle som har vært i USA har nok lat seg friste denne kakeklassikeren. Kaken skal stekes toppingen er en deilig lag med creme fraiche, som gir en syrlig smak.

Ostekaker blir gjerne best om de lages dagen før de skal serveres.

En bit ekte New York ostekake er en fantastisk kakeopplevelse og her er det ikke spart på kremosten! Foto: Synøve Dreyer
En bit ekte New York ostekake er en fantastisk kakeopplevelse og her er det ikke spart på kremosten! Foto: Synøve Dreyer Vis mer

Norsk ostekake

Den mest brukte ostekaken her hjemme er den vi lager uten steking; med kjeksbunn , rømme, kremfløte, kremost og sitrongelé. Skal vi være helt ærlige så er nok denne kaken egentlig en ostefromasj, men vi liker å kalle den ostekake.

Les også:

Elins himmelske Kvæfjordkake

Bakedronningens favoritt

Årets hit-kake: Tre herlige varianter av pavlova