I dagligvareslippet nå i høst var det mange nyheter for dem som ønsker å gjøre kostholdet litt grønnere.
Det er ikke lenger sært å spise vegetarmat.
Kjøttfri mandag brer om seg, helt inn i kantina til Oslo kommune, og stadig flere velger å kutte kjøtt fra menyen en eller flere dager i uken.
- Vegetarmat er i ferd med å bli normalt, sier Håkon Lindahl, faglig ansvarlig i Framtiden i våre hender (FIVH).
- Det har gått fra å være et sært nisjeprodukt innerst i frysedisken til produkter butikkene fronter.
Det er han glad for.
- Det er ingen tvil om at det er viktigere å kutte kjøttforbruket enn å spise økologisk, sier Lindahl til Dagbladet.
Nå blir det enda lettere å velge bort kjøtt. Om ikke på livstid, så en dag eller to i uka.
Bestselger på Coop Extra
Før sommeren lanserte Coop to grønnsaksburgere i sin egen vegetariske merkevare «Vegetardag».
Det har kanskje ikke solgt bedre enn varmt hvetebrød - men det er solgt flere av vegetarburgere enn av den bestselgende burgeren.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger