GOURMETMAT PÅ BILLIGSALG: Fra 6. til 26. februar kan du prøve ut mat fra ulike verdenshjørner i Oslo.  Flere eksklusive restauranter er med, blant dem restaurant BA53 i Bygdøy Alle. Her får du under festivalen to retter for 250 kroner. Foto: Dan P. Neegaard  
GOURMETMAT PÅ BILLIGSALG: Fra 6. til 26. februar kan du prøve ut mat fra ulike verdenshjørner i Oslo.  Flere eksklusive restauranter er med, blant dem restaurant BA53 i Bygdøy Alle. Her får du under festivalen to retter for 250 kroner. Foto: Dan P. Neegaard  Vis mer

Restaurantfestival med nesten 50 restauranter på billigsalg tre uker i februar:

Vil du gjøre kupp på restaurant, slå til nå

To retter for 250 kroner på eksklusive restauranter.

Bor du i Oslo og liker god mat, er det klart for fristelser. De neste ukene er det restaurantfestival i byen!

LUKSUS: Tjuvholmen Sjømagasin er blant restaurantene som det gir en følelse av luksus å komme til. Her får du de kommende ukene en tre-retter for 350 kroner. Foto: Monica Strømdahl
LUKSUS: Tjuvholmen Sjømagasin er blant restaurantene som det gir en følelse av luksus å komme til. Her får du de kommende ukene en tre-retter for 350 kroner. Foto: Monica Strømdahl Vis mer

For tredje året på rad slår en rekke av byens restauranter til med to retter for 250-350 kroner, noen også med tre retter til 350 kroner.

NIKAY: Vil du prøve japansk-peruansk mat, kan Nikay i folketeaterpassasjen være stedet. foto: Aftenposten/NTB SCANPIX
NIKAY: Vil du prøve japansk-peruansk mat, kan Nikay i folketeaterpassasjen være stedet. foto: Aftenposten/NTB SCANPIX Vis mer

Gourmetmat på billigsalg

Vi snakker både om folkelige steder og spisesteder mange av oss først oppsøker når noe skal markeres.

På listen over restaurantene som senker prisene de neste ukene er anerkjente steder som Tjuvholmen sjømagasin, BA53 , Eik Annen Etage og Ekebergrestauranten.

MAT: Enten du liker kjøtt eller sjømat, tilbudet er stort og prisene lave under festivalen. Her kamskjell på Tjuvholmen sjømagasin servert ved en annen anledning Arkivfoto JAN T. ESPEDAL  
MAT: Enten du liker kjøtt eller sjømat, tilbudet er stort og prisene lave under festivalen. Her kamskjell på Tjuvholmen sjømagasin servert ved en annen anledning Arkivfoto JAN T. ESPEDAL   Vis mer

Du finner også Michelin-anbefalte spisesteder som Eik, Cru, Fjord og Lofoten Fiskerestaurant.

Blant fjorårets nykommere finner du steder som Nikay i Folketeaterpassasjen, et sted som også resten av året har en rimelig fast meny, men som lett blir en dyr fornøyelse om du spiser à la carte.

Har du ikke rukket innom til nå, kanskje du skulle hive deg rundt og få en smakebit til en rimelig penge?

Dagbladets restaurantanmeldere Robinson & Fredag har besøkt en rekke av spisestedene som deltar på festivalen. Her finner du noen av anmeldelsene.

HØYT HEVET: Invitere din kjære ut? Ekebergrestaurantens panoramautsikt og bobler i glasset kan være en gunstig kombinasjon for romantikk. Foto: Heiko Junge
HØYT HEVET: Invitere din kjære ut? Ekebergrestaurantens panoramautsikt og bobler i glasset kan være en gunstig kombinasjon for romantikk. Foto: Heiko Junge Vis mer

Kylling og panna cotta

Populære steder som Sentralen, Grand Cafe, Le Benjamin og Brasserie France er ikke med, men det er et vell av gode steder å velge mellom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Cru Vinbar frister med kyllingrullade med sellerirotpuré og syltet løk og panna cotta med skogsbær for 250 kroner.

Brasserie Blanche, det hvite huset i Hegdehaugsveien, byr på forrett og hovedrett til 350 kroner. for den prisen får du kremet blåskjellsuppe med blant annet fennikel og pannestekt andebryst.

Er du glad i italiensk mat, er begge stedene til Norges beste italiakokk, Dag Tjersland med. Restaurant Baltazar ble av våre anmeldere i fjor kalt en bortgjemt matopplevelse, mens Skur 33 på Akershusstranda også scorer høyt.

ITALIENSK: Restaurant Baltazar i Kirkeristen byr under festivalen på en toretter for 350 kroner. Våre anmeldere kalte restaurantmaten en bortgjemt matopplevelse da de besøkte stedet for et år siden.  Foto: DAGBLADET
ITALIENSK: Restaurant Baltazar i Kirkeristen byr under festivalen på en toretter for 350 kroner. Våre anmeldere kalte restaurantmaten en bortgjemt matopplevelse da de besøkte stedet for et år siden.  Foto: DAGBLADET Vis mer

Går du for noe mer eksotisk, er Xich Lo et nesten bankers valg. Dette spisestedet byr på vietnamesisk mat med fransk finesse og får nesten alltid gode anmeldelser. Du finner det opp rulletrappene, høyt hevet over de eksklusive forretningene, i varemagasinet Eger på Egertorget.

VAKKERT: På toppen av handlesenteret Eger ligger den franskvietnamesiske restauranten Xich Lo, en av restaurantene du kan ha regne med at leverer god mat, også under festivalen. Her sorbèt a la Xich Lo, servert ved en tidligere anledning. Foto: Aftenposten/NTB SCANPIX
VAKKERT: På toppen av handlesenteret Eger ligger den franskvietnamesiske restauranten Xich Lo, en av restaurantene du kan ha regne med at leverer god mat, også under festivalen. Her sorbèt a la Xich Lo, servert ved en tidligere anledning. Foto: Aftenposten/NTB SCANPIX Vis mer
MAT. En rekke restauranter på Aker Brygge og Tjuvholmen deltar på årets restaurantfestival.   FOTO: JAN T. ESPEDAL  
MAT. En rekke restauranter på Aker Brygge og Tjuvholmen deltar på årets restaurantfestival.   FOTO: JAN T. ESPEDAL   Vis mer

Lite markedsført

Festivalen markedsføres ikke massivt og det hjelper lite å gå på hjemmesiden til restaurantene for å reservere tilbudet.

Menyene er faste og bord kan bare bookes gjennom appen eller hjemmesiden til Bookatable, et internasjonalt nettsted for restaurantbookinger. Selskapets hovedkontor ligger i London, med lokale kontorer blant annet i Hamburg og Stockholm.

Stikkprøver Dagbladet har gjort viser at bordene allerede før festivalstart begynner å fylles opp, særlig på de dyrere stedene.

LITE KJENT: Eksklusive Argent i Operaen er med på festivalen. Foto: SIGURD FANDANGO
LITE KJENT: Eksklusive Argent i Operaen er med på festivalen. Foto: SIGURD FANDANGO Vis mer

Kjærlighetsmiddag

Om du går i tanker om en romantisk aften 14. februar, bør du nok bestille nå. Den datoen blir det folksomt.

Det samme kan gjelde morsdagen søndag 12. februar.

Du finner festivalmenyene under hver restaurant. Du kan altså ikke velge fritt fra menyen for 250 eller 350 kroner.

Skulle du ikke få bord akkurat på Valentinsdagen, er det ingenting i veien for å dyrke kjærligheten en annen dag. For eksempel med god mat og bobler på Ekebergrestauranten med lysene fra Oslo funklende nedenfor.

Les også: Michelin, White Guide og Tripadvisor: Slik vurderer de restaurantene

Syv tips til deg som skal spise alene på restaurant

Ukjent Stavanger-restaurant rankes på nivå med Maaemo