Andreas Viestad gir deg oppskriftene som får fram smaken i kyllingen:

Vil du ha god smak på kyllingen, er det ett triks som gjelder

Skinnet er det eneste som ikke bedrar. 

VARME: Vil du ha skikkelig smak på kyllingen? Velg kylling med skinnet på, og sett den inn i skikkelig varm ovn. Plutselig blir det et kyllingmåltid du husker.
VARME: Vil du ha skikkelig smak på kyllingen? Velg kylling med skinnet på, og sett den inn i skikkelig varm ovn. Plutselig blir det et kyllingmåltid du husker. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Husker du sist du spiste kylling? Er du som en vanlig nordmann, er det ikke mange dagene - eller timene - siden.

Men husker du hva den smakte? Jeg tenker ikke på sausen, eller krydderne den kom sammen med. Jeg mener selve kyllingen.

Ikke det, nei?

Kylling overalt

De siste tiåra har kyllingforbruket her i landet eksplodert. Kylling har gått fra å være en litt eksotisk, dyr råvare, til å være overalt. Og det er mange grunner til det.

Kyllingkjøtt er litt lettere å fordøye enn rødt kjøtt, det er vanskelig å direkte mislike og det skal liksom være sunnere.

Men først og fremst er kyllingen et mirakel av effektivitet.

Gi en liten spurv av en fugl et par kilo med kraftfor, og du får ett kilo kylling på en måned.

Et bra regnestykke. Økonomisk sett.

Smakløs råvare

Men ikke for smaken. Moderne kylling smaker ofte ikke mer enn kalkun, som jo er kjent for å smake omtrent det samme som våt pappeske.

Må det være sånn? Nei, heldigvis ikke.

Som matskribent, økologisk småbonde og Skikkelig Serriøs Matelsker er jeg programforpliktet til å fortelle at du bare bør kjøpe kvalitetskylling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer