Det var skrint i lokalene da Robinson og Fredag benket seg ved et vindusbord en midtukekveld i oslomørket. De romslige lokalene i sidegata til Bygdøy allé er de samme som i flere år huset den velrenommerte fiskerestauranten Mares, og enkelte stamgjester har tilsynelatende fulgt med videre: Det eneste andre paret som var til stede var på fornavn med hovmesteren fra gamle dager.
Godt innafor har lavere skuldrer enn forgjengeren. Lokalet deles i to – en baravdeling og en restaurant-avdeling – av en stor, rød plysjgardin.
Fokuset nå er på å være en god nabolagsrestaurant. Menyen er franskpreget med klassikere som boeuf bourguignon og moules frites – samt hverdagsnødvendigheter som hamburger. Ut av stereoanlegget kimet fransk trekkspilljazz.
Gastropub
- Men er det en bistro eller et brasseri, undret Fredag, med henvisning til en rivaliserende avis’ påståtte mageplask for en stund tilbake.
- Tenker vi kaller det en gastropub, humret Robinson.
Til forrett valgte Robinson krabbekake og papayasalat. For Fredag fristet en varmende fiskesuppe, som fikk følge av en god, moden Chablis.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger