Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Godt innafor:

- Vil du spise god, rustikk mat uten å tømme lommeboka er dette stedet

Så lenge fortsettelsen er god er allting godt.

IKKE DYRT: Klassiske og rustikke retter er det som serveres på Godt innafor på Frogner. Nivået er godt innafor - nesten hele veien.
IKKE DYRT: Klassiske og rustikke retter er det som serveres på Godt innafor på Frogner. Nivået er godt innafor - nesten hele veien. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var skrint i lokalene da Robinson og Fredag benket seg ved et vindusbord en midtukekveld i oslomørket. De romslige lokalene i sidegata til Bygdøy allé er de samme som i flere år huset den velrenommerte fiskerestauranten Mares, og enkelte stamgjester har tilsynelatende fulgt med videre: Det eneste andre paret som var til stede var på fornavn med hovmesteren fra gamle dager.

image: - Vil du spise god, rustikk mat uten å tømme lommeboka er dette stedet

Godt innafor har lavere skuldrer enn forgjengeren. Lokalet deles i to – en baravdeling og en restaurant-avdeling – av en stor, rød plysjgardin.

Fokuset nå er på å være en god nabolagsrestaurant. Menyen er franskpreget med klassikere som boeuf bourguignon og moules frites – samt hverdagsnødvendigheter som hamburger. Ut av stereoanlegget kimet fransk trekkspilljazz.

Gastropub

- Men er det en bistro eller et brasseri, undret Fredag, med henvisning til en rivaliserende avis’ påståtte mageplask for en stund tilbake.

- Tenker vi kaller det en gastropub, humret Robinson.

DEKORATIVT: Det var flott se på, men likevel fikk anmelderne mistanker om at reker fra boks var anvendt.
DEKORATIVT: Det var flott se på, men likevel fikk anmelderne mistanker om at reker fra boks var anvendt. Vis mer

Til forrett valgte Robinson krabbekake og papayasalat. For Fredag fristet en varmende fiskesuppe, som fikk følge av en god, moden Chablis.

Robinsons krabbekake var svært dekorativt anrettet, men Robinson var likevel ikke overbevist.

- Her kunne godt krabbesmaken vært kraftigere. Chipotle-aiolien er det heller ikke veldig mye sting i, sa Robinson.

Fredags fiskesuppe smakte OK, men var skjemmet av en småslapp laks og det som Fredag mistenkte å være «fabrikkreker» fra boks.

- Så unødvendig, sukket Fredag mens han løftet en stusslig lake-reke opp av suppa.

Flaska med Chablis viste seg å være et røverkjøp, og vokste for hver munnfull mens Robinson og Fredag ventet på hovedrettene.

Søk i våre 5000 oppskrifter

Etter den middelmådige starten var ikke forventningene til resten av måltidet høye. Desto større ble overraskelsen. Robinsons konfiterte andelår med asparges, aspargesbønner og linser var det ingenting å utsette på. Det dyprøde kjøttet ble så vidt holdt på plass av det knitrende, porøse skinnet før det falt av beinet. Grønnsakene var friske og sprø, mens linseraguen hadde en dyp tomat- og sellerismak som satt godt til fuglen.

- Nå snakker vi! En sjarmerende rett, måtte Robinson medgi.

Fredag var ikke mindre begeistret over sin lammeplomme, der rikelig med mørt lammekjøtt hadde fått følge av potetkake, gresskarpuré og timiansjy.

image: - Vil du spise god, rustikk mat uten å tømme lommeboka er dette stedet

- Kjøttet kunne kanskje vært noe rødere i midten, men likevel: Dette er ekstremt god valuta for pengene, sa en strålende fornøyd Fredag.

Flott nivå

En flott, rød burgunder satt ypperlig til begge rettene, og fikk følge Robinson og Fredag videre inn i ostefatet.

Tre rause ostebiter – gruyere, brie og en blåmugg-variant  – var fint romtempererte, og fikk følge av et raust glass med hjemmelaget rødløkskompott og tynt hjemmebakt knekkebrød. Nydelig.

Den flotte formkurven på kjøkkenet gjorde at Robinson og Fredag også våget seg ut i dessertmenyen. Robinsons sjokoladeganache med ingefær var rik og fet, og ble supplert av en dyprød passito i glasset.

Fredags belgiske vaffel med brunostis og tyttebær ble fulgt av en frisk, søt og spennende dessertvin fra Jura, på druen Petit Manseng, som skapte et flott smaksbilde.

Hjemmelagde trøfler til kaffen ble prikken over i-en, eller i denne sammenheng, under utropstegnet. For med unntak av en litt haltende start, viste Godt innafor et flott nivå gjennom hele måltidet. En svært vennlig og påpasselig kelner bare underbygget inntrykket.

- Hvis man vil spise god, rustikk mat uten å tømme lommeboka helt, er dette stedet, sa Fredag.

- Og bor du i nabolaget, er det bare å møte opp sporenstreks, sa Robinson og tenkte seg om. - Forresten, du trenger ikke engang bo i nabolaget.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!