Ministeren vil utrede:

Vil granske butikkene: Er det så dyrt og kjedelig som vi tror?

Nå vil næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) utrede priser og utvalg i matbransjen.

SJEKKER PRISER: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen setter i gang en omfattende undersøkelse av dagligvarebransjen i Norge - og Europa. Her fra et besøk på Kiwi Hovinveien i Oslo med Katrine Madsen i Kiwi. Foto: NFD
SJEKKER PRISER: Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen setter i gang en omfattende undersøkelse av dagligvarebransjen i Norge - og Europa. Her fra et besøk på Kiwi Hovinveien i Oslo med Katrine Madsen i Kiwi. Foto: NFD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har satt i gang en kartlegging av dagligvarepriser og utvalg i Norge, Sverige, samt flere andre land, melder NTB.

- Vi ønsker å få et oppdatert bilde av forbrukerens situasjon på dagligvaremarkedet. Hvilke priser og hvilket utvalg møter den norske forbrukeren i dagligvarebutikken?, sier Røe Isaksen til Dagbladet.

Departementet vurderer ulike tiltak rettet mot konkurransesituasjonen i dagligvarebransjen og ønsker et oppdatert faktagrunnlag.

Selve kartleggingsoppdraget utlyses som en konkurranse, og nøyaktig hvilke land som skal undersøkelsen vil være opp til tilbyderne å utrede.

Flere utfordringer i dagligvarebransjen

Den norske dagligvarebransjen er i dag dominert av tre store kjeder; Norgesgruppen, Coop og Rema 1000, og det er lavpriskjedene som har den største delen av markedet.

- Vi har flere utfordringer i dagligvarebransjen. En av de største er at det er vanskelig for nye aktører å etablere seg i markedet. En slik situasjon gir risiko for at det blir mindre konkurranse i markedet, og dermed mindre innovasjon, høyere priser og mindre utvalg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer