Bestselgerne til grillen:

Vill jakt på snakkis-pølsa: Må jobbe doble skift

Alle vil ha en bit av NM-pølsa.

- Alle skal grille i sommervarmen. Jeg har aldri opplevd maken til interesse for ei grillpølse. sier butikksjef Rune Disserud ved Extra Kallerud. Her legger han på plass en forsyning med Coop grillpølser, men regner med at hylla tømmes raskt. Foto: Coop
- Alle skal grille i sommervarmen. Jeg har aldri opplevd maken til interesse for ei grillpølse. sier butikksjef Rune Disserud ved Extra Kallerud. Her legger han på plass en forsyning med Coop grillpølser, men regner med at hylla tømmes raskt. Foto: Coop Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare ute det er brennhett om dagen. Det formelig koker på pølsefabrikken til Fatland. Fabrikken produserer kjøttvarer for Coop, og salget av grillpølser og burgere har tatt helt av de siste ukene.

Så mye har salget økt i forhold til forventningene at fabrikken har måttet doble antall skift i produksjon av pølser og burgere.

Aller størst er etterspørselen etter Coops egne grillpølse, der salget har økt med hele 80 prosent siden i fjor. Selv om det gode været skal ha sin del av æren for salgssuksessen, har det nok også hjulpet på at pølsa nylig ble kåret til Norges beste grillpølse i NM i Kjøttprodukter.

- Alle vil ha en bit av gullpølsa, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, til Dagbladet.

Spesialpølser vokser

Hos Kiwi er Gilde grillpølse det grillproduktet som det selges desidert mest av. Denne fikk forøvrig bare terningkast tre i vår smakstest av grillpølser, og testpanelet beskrev den som «en helt gjennomsnittlig grillpølse».

Rema 1000s kunder kjøper helst dagligvarekjedens egne bacon- og chilipølser.

- Av nyheter så er det blant annet de økologiske pølsene fra Kolonihagen som har vunnet kundenes grillfest. Kolonihagens pølser finnes i variantene bratwurst og chilipølse, sier Ann-Kristin Pettersen, kommunikasjonsrådgiver i Rema 1000.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer