Årets største julebordshelg er her

Ville tilstander på norske julebord: - Mange er fulle før middagen

Mange nordmenn sitter i timevis på bar før de går på julebordet for å drikke mer og tafse på servitørene.

MER ALKOHOL I JULEN: Restaurantene åpner opp om gjestenes oppførsel når julebordsesongen er i gang for fullt. - Mange er for fulle allerede før selskapet har begynt, sier eier av Engebret Café i Oslo, Kay Johnsen.
MER ALKOHOL I JULEN: Restaurantene åpner opp om gjestenes oppførsel når julebordsesongen er i gang for fullt. - Mange er for fulle allerede før selskapet har begynt, sier eier av Engebret Café i Oslo, Kay Johnsen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kay Johnsen, eier av Engebret Café i Oslo, står i døren hver kveld i november og desember. Han tar imot 33000 ivrige julebordgjester i løpet av de to hektiske førjulsmånedene. Johnsen ser alle slags mennesker i alle mulige tilstander.

- Det virker som om de ansatte har begynt å arrangere julebord for bedriften på egen hånd, istedenfor at ledelsen har ansvaret, sier Johnsen til Dagbladet.

Må snu i døren

En tur på Engebret før jul er en fast tradisjon for mange av gjestene hans. Andre kommer for første gang.

- Blant våre faste gjester er det mange som har sterke ønsker både om hvilket bord og hvilken servitør de vil ha. Alt skal være som i fjor. Forandringer er lite populært, forteller han.

Humøret og dagsformen til gjestene er av stor betydning, forteller Johnsen, som er hovmester om kvelden. Noen ganger må han be enkelte om å snu i døren.

- Mange er for fulle allerede før selskapet har begynt. I julebordsesongen drikkes det uten tvil mer alkohol enn ellers.

Blant de mange gjestene Engebret serverer julemat til i løpet av sesongen, er det som regel et par stykker som blir kastet på dør på grunn av for mye innabords.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer