Miljørevolusjon på Vinmonopolet:

Vinmonopolet går over til plastflasker: - Målet er all vin under 150 kroner

All ny vin til under 150 kroner på Vinmonopolet skal i år tappes på plast, papp, aluminium eller lettglass.

MILJØSMART: Tradisjonelle glassflasker får konkurranse når Vinmonopolet nå satser tungt på miljøvennlig emballasje. Her, en halvliter italiensk rødvin på Tetra-Brik-kartong. Foto: Per Ervland
MILJØSMART: Tradisjonelle glassflasker får konkurranse når Vinmonopolet nå satser tungt på miljøvennlig emballasje. Her, en halvliter italiensk rødvin på Tetra-Brik-kartong. Foto: Per Ervland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): PET. Pouch. Tetra-Brik. Lettglass. Lær deg begrepene like godt først som sist. Det skjer nemlig ting i Vinmonopolets hyller. Flaskene, som før var av tykt glass, er stadig oftere av plast, eller PET, som bransjen kaller det. Ved siden av bergene med pappvin finner du vin pakket i små melkekartongliknende bokser med skrukork, metallbokser med flipkork og stående poser med håndtak.

Vin tappes i økende grad i nye forpakninger, og ikke uten grunn, skal vi tro miljørådgiver i Vinmonopolet, Rolf Erling Eriksen:

- Glassproduksjon er den suverent mest miljøbelastende enkeltfaktoren ved Vimonopolets virksomhet. Derfor ønsker vi nå å legge bedre til rette for kunder som ønsker å gjøre smarte valg.

I første omgang har landets vinimportører fått klar beskjed om at store deler av vinen de leverer til Vinmonopolet i år må komme i miljøvennlig emballasje.

Miljøsmart under 150 kroner

- Målet er at alle nylanserte viner til under 150 kroner i år skal være tappet på miljøsmart emballasje. Det innebærer vin pakket i alt fra plast, lettere glass og stående poser, til aluminiumsbokser og papp. Felles for alle er at de skal veie under 420 gram per 0,75 liter, forteller Eriksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer