Kjøkkensjef Jan Robin Ektvedt har tatt i bruk høstens friske råvarer, og serverer tartar av saltbakte rødbeter, putter fritert grønnkål i frokostblandingen og lager salat av svartkål.
Lun kålsalat
Den supersunne og velsmakende svartkålen, som riktignok bare er lekkert mørkegrønn og ikke svart, surrer han enkelt i litt smør og gir kålen et dryss med ristede og knuste pinjekjerner på toppen. Sammen med rømmedressing og en skvis sitronsaft blir dette til en deilig og lun svartkålsalat, perfekt som tilbehør både til kjøtt og fisk.
Sunnere kål
- På grunn av den mørkegrønne fargen er svartkål faktisk enda sunnere enn grønnkål. Jo mørkere salat og kål, jo mer næringsstoffer. Begge kålsortene kan tilberedes omtrent på samme måte.
Det er lurt å kutte av de tykkeste stilkene. Ved kort varmebehandling bevarer du farge og konsistensen best, sier Jan Robin.
Både svartkål og grønnkål smaker godt smørdampet, lett kremet eller som chips.
Jan Robin er glad i fritert grønnkål, og knuser de sprø kålbladene inn i en smaksrik granola basert på solsikkekjerner, gresskarkjernet og havregryn.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger