Voldelige scener da de dumpet prisen på Nutella: - De er som ville dyr

Politiet måtte tilkalles flere steder.

KAOS: Flere butikker i Frankrike satte ned prisen på sukkerproduktet med 70%. Da brøt kaoset ut. Video: AP DV NTB/Scanpix Vis mer

Det mangler ikke på eksempler når det kommer til folk som går fra konseptene for å sikre seg et godt tilbud. Likevel hører gårsdagens scener fra Frankrike til sjeldenhetene.

Da den franske butikkjeden Intermarché satte ned prisen på et glass med sjokolade- og nøttepålegget Nutella i går, måtte nemlig politiet steppe inn. Det skriver blant annet BBC.

Intermarché reduserte prisen med 70 prosent - fra 45 til 14 kroner - og flere steder brøt det ut slåsskamper da folk forsøkte å sikre seg tilbudsvarene før de ble revet vekk.

BBC siterer blant annet en kunde som ble vitne til tumultene:

- De er som ville dyr. En kvinne ble lugget, mens en eldre dame tok en helt boks på hodet. En annen hadde en blodig hånd.

På sosiale medier florerer det av bilder og videoklipp av kunder som kjemper med nebb og klør for å få tak i et glass eller tre.

En ansatt i en Intermarché-butikk sier til avisa Le Progres at en av deres kunder pådro seg en blåveis i basketaket, og at de var utsolgt på 15 minutter.

Andre steder rapporteres det om at beholdningen på 600 glass ble utsolgt på fem minutter.

Selskapet, som på verdensbasis selger 356 000 tonn av pålegget hvert år, har selv gått ut og sagt av voldsscenene er beklagelige.

De understreker samtidig at dette ikke var deres initiativ, og at ansvaret ligger hos butikkjeden.