Lager gull av restemat:

- Wow! Dette er genialt

Unge kokker løser verdensproblemer på Oslos mest spennende restaurant på lange tider.

VET HVA DE DRIVER MED: De unge kokkene på kjøkkenet har stålkontroll på sakene. Dagbladets anmelderne lot seg imponere.
VET HVA DE DRIVER MED: De unge kokkene på kjøkkenet har stålkontroll på sakene. Dagbladets anmelderne lot seg imponere. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tvangsforet gåselever og utrydningstruet tunfisk: Fine dining har ikke et rykte for å være løsningen på verdens miljøutfordringer. Robinson og Fredag ble rent filosofiske der de satt med hvert sitt glass pinot noir-tung sjampis fra Billecart Salmon, de varme, grå veggene favnet om dem og kokkene forberedte kveldens gilde på et stort, åpent kjøkken.

- Ville du virkelig gått på en restaurant som tilbød politisk korrekt gourmetmat? sa Robinson.

- Høres ikke det fryktelig kjedelig, sunt og snerpete ut?

Men det er akkurat dette nyåpnede Rest, i en bakgård nederst i Kirkegata, akter å levere. Råvarene er matverdenens utskudd: deformerte gulrøtter, stillehavsøsters som anses som skadedyr eller bananer som er blitt for brune.

Kreativt tilberedte østers følges raskt opp av «forsknings-ål» – ål, opprinnelig brukt i forskningsøyemed – nydelig varmebehandlet i japanskinspirerte salt-søte smaker, med byggryn, myse og kyllingsjy ved siden av. Eple og pepperrot tilførte syre og sting.

- Wow, sa Fredag.

Begge to hadde gått for full vinpakke. Hvitvin fra Piemonte – det finnes – på den obskure timorasso-druen, var blass i seg selv, men en flott match til ålen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.