FØR TEATERET: Kafé Løve serverer mat på Det norske Teater og har spesialisert seg på mat som spises før forestillingene. Foto: Christian Roth Christensen
FØR TEATERET: Kafé Løve serverer mat på Det norske Teater og har spesialisert seg på mat som spises før forestillingene. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer

Anmeldelse av Kafé Løve

- Wow! Fortsetter det sånn, er dette bulls eye, sa anmelderen. Det gjorde det ikke

Middag og teater er ikke alltid en god kombo.

(Dagbladet): Robinson og Fredags erfaringer med «pre-theatre--dinner» fra det store utland har vært så som så. Faste menyer der maten er laget på forhånd, nærmest etter samlebåndsprinsippet, og langt mellom de gastronomiske høydepunktene. Derfor var ikke forventningene de største da de ankom Kafé Løve på Det Norske Teatret nylig.

- Wow! Fortsetter det sånn, er dette bulls eye, sa anmelderen. Det gjorde det ikke

- Her tilbys både en treretters meny og muligheten til å velge fra à la carte-menyen. Det er vel et signal om at listen legges litt høyere enn på tilsvarende etablissementer, bemerket Robinson, da de var blitt vist til et bord ved vinduet i det velfylte lokalet.

- Jeg tror likevel jeg går for pakkeløsningen. 425 kroner er sympatisk pris for en treretters meny, sa Fredag.

- Da velger jeg fritt fra menyen, sa Robinson, som tenkte det kunne vært godt med en blodig og saftig entrecôte.

- Beklager, den serverer vi bare medium stekt, sa servitøren. - Ja, for du skjønner, den tar så lang tid å lage at den steker vi i forkant.

Forrettene tok åpenbart ikke lang tid å lage, de sto i hvert fall på bordet rekordraskt etter at bestillingen var tatt.

- Håper det smaker, sa servitøren. Og forsvant.

- Det er greit nok at overivrige og taletrengte servitører kan bli litt slitsomt, men det finnes en mellomting, bemerket Robinson.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fredag var opptatt av andre ting.

- Wow! Fortsetter det sånn, er dette bulls eye, sa Fredag.

FRITERT: Enkelte av rettene oste litt mye av frityr, mener våre anmeldere. Men, sjøkrepsen var utmerket!
FRITERT: Enkelte av rettene oste litt mye av frityr, mener våre anmeldere. Men, sjøkrepsen var utmerket! Vis mer

De saftige, grillete sjøkrepsene med syltet, spenstig hvit asparges og en lekker buljong på grønne tomater fikk forventningene til å smelle i taket. Robinson, som hadde bestilt fritert svineknoke med churros og chilimajones, var ikke like fornøyd.

- Frityrsmaken blir for dominerende. Jeg får nesten følelsen av å være på et gatekjøkken, sa Robinson.

Neste post var vårkylling med potetterrine, posjert egg og gremolata, som ble valgt i stedet for entrecôte. Den var overstrødd med tørr, sprøstekt løk og forsterket Robinsons førsteinntrykk.

BEGYNTE BRA: Kafé Løve har en rimelig meny, og første akt var bra, men de klarte ikke å følge opp.
BEGYNTE BRA: Kafé Løve har en rimelig meny, og første akt var bra, men de klarte ikke å følge opp. Vis mer

- Løken er sikkert stekt her, men får meg likevel til å tenke på pølse med lompe. Og vårkylling, som kan og bør være saftig og myk, er her servert i knusktørr utgave, sa Robinson.

Det trakk heller ikke opp at kokken hadde vært ekstremt raus med saltet, så Robinson tømte glasset med Chianti Classico fra Casa Emma, og fylte det opp på nytt.

Fredag, som hadde fått kveite med røykt blomkål, ramsløk og rugsmuler, var heller ikke imponert.

- Ganske tørt her også, dessverre. Men tilbehøret er bra. Blomkålen har delikat røykaroma og bitene av ristet rugbrød utgjør en fin kontrast. Det hjelper likevel lite når rettens hovedrolleinnehaver ikke leverer.

IKKE MIDT I BLINKEN: Anmelderne lar seg ikke imponere over en såkalt «pre-theatre-dinner».
IKKE MIDT I BLINKEN: Anmelderne lar seg ikke imponere over en såkalt «pre-theatre-dinner». Vis mer

Siste post på menyen, «Norske ostar med søtt garnityr», var omtrent så spennende som det hørtes ut.

- Håper det smaker, sa servitøren. Og forsvant.

Ostene, en blåost og en fastost som Robinson tippet var laget på geitemelk, smakte godt, men presentasjonen var under pari. En klatt fikensyltetøy og en blings svartsvidd fruktbrød var et trist syn – men for så vidt et ganske representativt punktum for et måltid som ikke levde opp til forventningene. Om enda så beskjedne.

- Til tross for en bra start, og noen lyspunkter, må vi bare notere at «pre-theatre-dinner» heller ikke innfridde denne gangen, sa Fredag og sukket.

Men om kvelden hadde fått en stusslig start, fikk den en bra slutt. «Book of Mormon» var en fornøyelse.

- Jeg kommer garantert til å huske den med glede, sa Robinson. - I motsetning til måltidet som gikk forut.