DEBATT

Samværsrett og karantene

29 tester for å treffe barnet mitt

For å få samvær med mitt barn, må jeg kjøre ti minutter inn i Sverige for å hente. Siden slutten av januar har jeg tatt 29 tester, alle negative. Jeg må likevel være kontinuerlig i karantene, selv om det ikke er på hotell.

SAMVÆR: Myndighetene virker ikke å ha særlig mye kunnskap om hva gjennomføring av samvær med barn på andre siden av grensen, innebærer, skriver innsenderen. Foto fra Svinesund:Vidar Ruud / NTB
SAMVÆR: Myndighetene virker ikke å ha særlig mye kunnskap om hva gjennomføring av samvær med barn på andre siden av grensen, innebærer, skriver innsenderen. Foto fra Svinesund:Vidar Ruud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Reglene for innreisekarantene ved gjennomføring av samvær med barn er ikke så lite inngripende som en artikkel i Dagbladet gir inntrykk av. Faktisk gjør restriksjonene det umulig for mange foreldre å gjennomføre samvær.

Realiteten er at foreldre med samvær risikerer å måtte betale for omfattende testing, at testsvar ikke foreligger i tide til samvær, at man må være kontinuerlig i karantene, eller velge mellom å ha en jobb eller ha samvær med barnet. Jeg laget en video om problematikken tidligere i år.

Jeg leste om Florent i Dagbladet forleden. Han er gift og har to barn, og han er ukependler mellom Oslo og Paris pga. sin jobb som advokat. På grunn av de nåværende restriksjonene må han på karantenehotell, som betyr at han ikke har mulighet til å treffe familien sin. Det har i alle fall skjedd én gang, nemlig helgen i tilknytning til nasjonaldagen. For som Florent sier: « Det har aldri vært noe problem tidligere».

Jeg har stor sympati med problemstillingen hans, og er enig i at det virker ganske overdrevent når det i alle fall burde være mulig å ha karantene i egen bolig. Det er likevel noe som får meg til å reagere. Florent sier nemlig «Det er absurd. Barn med gifte foreldre har færre rettigheter enn barn med skilte foreldre. Oppsummert er det altså bedre å være skilt enn gift om man skal kunne se barna sine.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer