DEBATT

Rusreformen

Advarer mot uthuling av rusreformen

Kirkens Bymisjon støtter forslaget til rusreform. Vi vil advare mot en uthuling av reformforslaget. Vi håper Stortinget heller vil vedta en sterkere reform med mer ressurser til hjelpeapparatet!

VEDTA RUSREFORMEN NÅ: Det er ikke straff som trengs, det er hjelp og støtte, og det bør vises tydelig i lovverket, skriver innsenderen. Foto fra Guri Melby og Bent Høies presentasjon av reformen i februar, der Arild Knutsen og Kenneth Arctander fra interesseorganisasjonene var til stede: Heiko Junge / NTB
VEDTA RUSREFORMEN NÅ: Det er ikke straff som trengs, det er hjelp og støtte, og det bør vises tydelig i lovverket, skriver innsenderen. Foto fra Guri Melby og Bent Høies presentasjon av reformen i februar, der Arild Knutsen og Kenneth Arctander fra interesseorganisasjonene var til stede: Heiko Junge / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Forslaget til rusreform innebærer ingen «revolusjon». Stortinget skal ikke vedta svært store og omveltende endringer i ruspolitikken, som kan få uante konsekvenser.

Vi har stor respekt for bekymringen for en legalisering, og det er fullt forståelig at en ikke ønsker å vedta lovendringer som en frykter kan medføre økt bruk av narkotika. Kirkens Bymisjon støtter heller ikke en legalisering. Men det er ikke et forslag om legalisering Stortinget nå skal ta stilling til. Forslaget legger opp til at det fortsatt vil være straffbart å tilvirke, innføre og selge narkotika. Det er et grundig gjennomarbeidet forslag, hvor noen grep gjøres for å oppnå det de fleste støtter: At vi går fra straff til helsehjelp.

Vi har sett i flere år at samfunnsutviklingen i seg selv bidrar til fare for økt bruk av narkotika. Det er ikke en ønsket utvikling, og den må vi jobbe sammen om å forhindre. Men det er ikke en begrunnelse for å avvise reformen.

Kirkens Bymisjon støtter forslagene fra regjeringen fordi vi er enige i at oppbevaring og erverv av narkotika til eget bruk ikke bør straffeforfølges. Vi mener det er best å avkriminalisere for alle, uavhengig av om du er på vei inn i en rusavhengighet eller har levd med avhengighet lenge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer