KOMMENTARER

Ærlig talt, NRK

Den norske podkastkrigen har fått sitt første offer. Det oser av desperasjon når NRK nå satser på Sophie Elise.

Illustrasjon: Finn Graff
Illustrasjon: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det var det vi i tabloidpressen liker å kalle et scoop.

Klokka 13.57 onsdag 28. september la NRK ut podkasten «Sophie og Fetisha». Sophie Elise, Norges største influencer med 574 000 følgere på Instagram og en helt unik evne til å skape kontroverser og overskrifter, gikk rett på sak:

«Ja, jeg tenker at jeg hopper rett i det», sa hun: «De siste fem ukene har jeg vært innlagt på rehabilitering for rus». Og så fortalte hun åpent og ærlig om pilleavhengigheten hun har slitt med det siste året, mens venninne og podkastmakker Fetisha Williams kom med støttende ord underveis. Det tok ikke lang tid før alle norske nettaviser var tapetsert med historien til Sophie Elise. NRK selv kjørte Sophie Elise som toppsak på NRK.no, i en sak der de blant annet hadde snakket med psykolog Finn Skårderud om verdien av åpenhet.

Det var rett og slett ganske sterkt.

Og samtidig: Så innmari, innmari feil.

Vi skal selvfølgelig komme tilbake til Sophie Elise, men først må vi opp i helikopteret for å ta en titt på Podkast-Norge. Akkurat nå er det en slags blanding av krig og Klondyke. Podkast er den nye olja, og alle norske mediehus har kasta seg på dollarfatet. Schibsted er de som er mest aggressive. I fjor gikk deres podkastsatsing PodMe effektivt til verks og rasket med seg kremen av Podkast-Norge. Herman Flesvig og Mikkel Niva, Radioresepsjonen og Harald Eia ble alle hentet fra NRK i løpet av et par måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.