KOMMENTARER

Four Seasons Total Landscaping:

Alle ler av Trumps hagesenter. Nesten.

Helgens mest hysteriske situasjon oppstod da noen i Trump-leiren booket Four Seasons Total Landscaping i stedet for luksushotellet Four Seasons. Men så alle det samme i situasjonen?

PRESSEKONFERANSE: Donald Trumps advokat Rudy Giuliani møtte pressen lørdag, og kom med beskyldninger om valgfusk. Foto: Chris McGrath / Getty / AFP / NTB
PRESSEKONFERANSE: Donald Trumps advokat Rudy Giuliani møtte pressen lørdag, og kom med beskyldninger om valgfusk. Foto: Chris McGrath / Getty / AFP / NTB Vis mer
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Det var en scene som kunne vært sakset ut av en politisk situasjonskomedie. På lørdag tweetet president Donald Trump at advokatene hans ville holde en pressekonferanse på Four Seasons i Philadelphia. Journalister fra hele verden hadde allerede begynt å sette kursen mot luksushotellet Four Seasons, da rettelsen kom, både fra Trump-leiren og hotellet selv: Pressekonferansen ville ikke være på hotellet, men på Four Seasons Total Landscaping, et hagesenter nordøst i Philadelphia, med en sexbutikk og et krematorium som nærmeste naboer.

Det var på parkeringsplassen til hagesenteret Trumps advokat Rudy Giuliani holdt sine siste, ildsprutende innlegg mot valgfusket han mente å se overalt, mens det tikket inn på journalistenes mobiltelefoner at CNN hadde erklært at Joe Biden hadde vunnet presidentvalget. En etter en forlot de parkeringsplassen.

Seansen på Four Seasons Total Landscaping ble gnisten som tente tusen memes og Twitter-vitser. Trump-leiren forklarte at det faktisk var planen å holde pressekonferansen på et sted som både var ved motorveien, var sikret, og langt vekk fra demonstrerende Biden-supportere. Men det virket bare akkurat litt for perfekt at stedet de endte på, tilfeldigvis hadde samme navn som hotellet der arrangementer som pressekonferanser jevnlig finner sted.

Hagesenteret selv har nå begynt å selge merch. Interesserte kan nå kjøpe hettegensere og klistremerker med påskriften «Make America Rake Again» og «Lawn and Order». Men de har også gått ut med en litt sår melding der de erklærer at de var beæret over å gjeste pressekonferansen, og at de gjerne skulle vært de harde beskrivelsene foruten.

Slik kom selv historien om Four Seasons Total Landscaping til å handle om den store amerikanske splittelsen. For selv blant latterkulene på Twitter var det noen få stemmer som bemerket at de syntes morsomhetene på bekostning av hagesenteret og naboene deres var vel snobbete. Jeg vil si at dette er en misforståelse. Det var ikke hagesenteret Twitter lo av, det var det at det var skjedd en åpenbar flause som ingen av Trump-folket turte å innrømme, og som derfor gjorde at de ble nødt til å gjennomføre det pinlige opptrinnet på parkeringsplassen. Som en betrakter bemerket: Det var som om de skulle invitert til pressekonferanse på The Ritz, og deretter presisert at de naturligvis mente parkeringsplassen utenfor fabrikken som lager Ritz-kjeks. Av sikkerhetsgrunner, så klart.

Men det var interessant hvordan mange av de som frydet seg over historien på Twitter, så for seg at de ansatte ved hagesenteret hadde vært med på moroa, at de med vilje ikke hadde oppklart misforståelsen da Giulianis folk ringte. De tok det for gitt at Four Seasons Total Landscaping, på samme måte som dem selv, umiddelbart ville forstått at situasjonen var latterlig, fordi slike ting ikke skjer på slike steder. Men eierne, som ifølge profilene sine på sosiale medier var Trump-velgere, så kanskje bare en anledning til å bety noe for valgkampen til den amerikanske presidenten.

Ellers var det kanskje den nyvalgte presidenten som fikk det siste ordet, også her. I sin første tale etter at valgresultatet ble klart, sa han: «The Bible tells us that to everything there is a season — a time to build, a time to reap, a time to sow. And a time to heal.» Det er, nettopp, fire.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer