DEBATT

Statsbudsjettet:

Alle skal få litt

Fremfor å prioritere de med minst smører Ap, Sp og SV neste års penger tynt ut.

BARE SKRYT: I Dagbladet skryter Audun Lysbakken av hvordan regjeringen, ifølge han, prioriterer de med minst. Problemet er bare at budsjettavtalen ikke prioriterer noen, skriver innsenderen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
BARE SKRYT: I Dagbladet skryter Audun Lysbakken av hvordan regjeringen, ifølge han, prioriterer de med minst. Problemet er bare at budsjettavtalen ikke prioriterer noen, skriver innsenderen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Der Høyre målretter ordningene til de som trenger det mest så vil heller venstresiden gi litt til alle enten de har stort eller fullstendig fraværende behov for det.

I Dagbladet skryter Audun Lysbakken av hvordan regjeringen, ifølge ham, prioriterer de med minst. Problemet er bare at budsjettavtalen ikke prioriterer noen. Alle skal få litt.

Jeg mener det er bedre at den alenemoren som sliter med å få endene til å møtes får et skikkelig løft, enn at jeg skal få litt billigere barnehage. Da Høyre satt i regjering prioriterte vi å gjøre barnehagen mer tilgjengelig for familier med lave inntekter. Derfor innførte vi gratis kjernetid, redusert foreldrebetaling og et makstak på hvor stor del av inntekten som kan gå til å betale for barnehageplass.

Å prioritere de som har minst betyr å prioritere penger til de som trenger det mest. Da får ikke alle litt, men noen får mye. Dette er et ideologisk skille mellom Høyre og venstresiden. Når Lysbakken hevder at SV prioriterer de med minst så mener jeg at det ikke er riktig. Der vårt svar er å målrette etter inntekt er deres svar å gjøre det universelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer